A les 12:00h: SGAE o la privatització de la cultura
A càrrec de companys de la pàgina demandada alasbarricadas.org.

A les 14:00h: Dinar popular vegetarià.

A les 17:00h: Crítica i alternatives al model d’ensenyament actual, a càrrec de companys de la FEL (Federació d’Estudiants Llibertaris) i del Centre d’Estudis Francesc Sàbat de Terrassa.

A les 19:00h: Concert i clausura de la jornada a càrrec de Rinkonete en tu retrete.

Tots els actes, exceptuant el concert, es realitzaran al local del SOV CNT-AIT Sabadell. Ptg.Edgardo Riccetti, 16, Sabadell.

Amb aquestes jornades i des de la CNT-Sabadell volem cridar l’atenció envers a diferents actituds de les societats contemporànies que creiem estan posant en perill la difusió de la cultura i, fins i tot, la capacitat de crear-la. Volem viure en cultura i no disposar d’una elit prefabricada que ens indiqui quin és el camí a seguir. Si ens
equivoquem, ens volem equivocar totxs plegadxs i no que ens tornin a equivocar en temes com la crisi econòmica, ecològica, energètica,
conflictes violents, dominació….

Ens han equivocat en la crisi financera, que és el cul de sac al que ens havia de portar sense remei les estratègies de creació exponencial de diners en mans de les elits bancàries. Endavant ens volem equivocar nosaltrxs soletxs i crear les nostres economies col·lectives i, si s’escau, els nostres diners.

Com a fórmula per sortir de la crisi que ens han fabricat, ens proposen ara, financiaritzar encara més l’accés al coneixement. Ara que el món finit, els territoris, els terrenys, els pisos, ja no serveix com a motiu per a una creació desenfrenada de massa monetària, ara que la mentida dels actius tòxics, no serveix per alimentar la creació de diners exponencial que necessita el capitalisme per no col·lapsar, volen fer servir la facultat de l’ésser humà de crear fins a l’infinit i viure en cultura com a font de creació de diners sense límits que els permeti sortir de l’atzucac econòmic i financer en el que ens han posat a totxs plegadxs.

Ara que ja no tenen prou amb els drets de propietat intel·lectual i del sistema de patents que s’estén als invents, ara volen també patentar el coneixement mateix i deixar la capacitat de crear en mans d’uns pocs monopolis per a lucre de minories poderoses i per a sotmissió del comú dels humans. Lleis com les que ja s’han aprovat a Japó i a EEUU sobre patents de software i que a Europa no ha de moment no ha estat aprovada gràcies a moltes lluites però que, de ben segur que tornaran a ser proposades pels lobbyes europeus i mundials, deixen ben clara l’estratègia que estem denunciant.

Per acabar-ho d’amanir portem llargs segles de seriós deteriorament i pèrdua de les petites cultures autòctones que no fa més que accelerar-se amb l’enfoc capitalista de la cultura.

Així doncs, us convidem a anar ordint la trama totxs plegadxs de les
estratègies que hem de dissenyar per ser cada dia més lliures i crear un entorn per a la vida que sigui menys feixuc i més humà. Us convidem a la cultura lliure i creada per totxs.