La CNT de Sabadell es va concentrar ahir a la tarda, davant les portes dels “sindicats” CCOO i UGT de la ciutat. La protesta pretenia denunciar públicament les traïcions que estan realitzant contra els treballadors/es d’aquest país. Els milions d’euros de subvencions que reben del govern per vendre’ns a la patronal; la col·laboració en la desmobilització de la classe treballadora, delegant els seus problemes en professionals del sindicalisme; i el seu paper claudicador, negociant retallades en contra dels treballadors/es, com la negociació de l’edat de jubilació fins els 67 anys.

Aquests “sindicats”, ja fa temps que s’han convertit en part del problema, sent corretges de transmissió del sistema i del PSOE. Fins i tot els sindicats majoritaris a França o Grècia ja han convocat diverses Vagues Generals. El paper dels sindicats no és pactar, quan aquests pactes suposen retallades pels treballadors, sinó lluitar per millorar les condicions de vida d’aquests, crear alternatives al sistema capitalista, o si més no, que no empitjorin les condicions de vida.

Durant la concentració s’han llegit diversos manifests, criticant les retallades socials i laborals del govern (primer la reforma laboral, ara les pensions) i s’han cridat diversos eslògans contra el trist paper dels “sindicats majoritaris” (a l’estat espanyol l’afiliació en prou feines arriba al 10%). També s’han repartit diverses “Solidaridad Obrera” i “En Veu Alta”.

La concentració ha rebut el suport dels companys de la CNT de Terrassa, i de membres de l’EI de la ciutat i del PCPC. Agraïm a tots ells el seu suport.

Des de la CNT de Sabadell, com la resta de sindicats de la CNT-AIT, continuarem les mobilitzacions per aturar les retallades. Demà mateix, la CNT i diversos col·lectius de Cornellà i comarca, es manifesten a les 18:30 a la OTG de Sant Ildefons a la avenida republica argentina L5 St. Ildefons.

Pròximes mobilitzacions:

22 de gener manifestació a Barcelona. Pl de Sants a les 17h. Diversos moviments socials i sindicals.

25 de gener a les 20h. Cacerolada davant l’Ajuntament de Sabadell. Convoca: Sabadell contra les retallades, pels drets socials.

26 de gener a les 18:30h, concentració de la CNT davant l’Ajuntament de Terrassa.

27 de gener manifestació a Barcelona. Pl.Univeristat 19h. Convoca:CNT-AIT.