La CNT-AIT convoca una concentració pel dissabte 26 de març a les 17:00h a Barcelona, contra la resposta repressiva de la direcció de Bombers de la Generalitat a les reivindicacions laborals i de servei dels Guaites Forestals.

Després del gran incendi del 1986 a l’Empordà, l’any següent la Generalitat de Catalunya engegà la campanya “Foc verd” i creà el servei de Guaites Forestals, com a professionals situats en punts estratègics del territori, preparats per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d’emergència. Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.

L’anterior secretari general del Departament d’Interior, Joan Boada, va promoure de forma irregular i il·legítima expedients disciplinaris contra sindicalistes que segueixen reivindicant unes condicions de treball dignes i un servei de detecció de focs forestals coherent amb les persones i eficaç.

La falta de diàleg i les mesures de destrucció del servei han caracteritzat la política laboral a Bombers els darrers anys, en ocasions arribant a tenir incendis forestals impossibles sense el tancament selectiu de Punts de Guaita.

Davant el deteriorament de les condicions de treball, el desmantellament del servei a l’anterior legislatura, i la inoperància dels sindicats “majoritaris”, els treballadors s’organitzen en seccions sindicals de CNT-AIT per defensar els seus drets i el mateix servei a favor de la natura i els habitants del territori.

La protesta es farà davant la seu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), al carrer Diputació 355 de Barcelona (cruïlla amb Passeig de St. Joan).

Recordar també que, després d’acomiadar uns pocs centenars d’auxiliars de bomber forestal el 2010, amb el decret 109/2011 es preveu prescindir de prop de 900 treballadors al cos de Bombers de la Generalitat.

Comunicat de premsa des de Girona, a 22 de març del 2011