– La CNT ha convocat una setmana de vaga a l’Àrea de Gestió d’Infraestructures del Departament de Territori i Sostenibilitat en protesta per la subcontractació il·legal de treballadors.
– El Departament ha traslladat de centre de treball als afiliats de la nostra secció sindical en un clar intent per amagar la situació.
– La situació de subcontractació il·legal de treballadors a l’Administració implica el malbaratament de milions d’euros de diners públics.

La CNT ha convocat una setmana de vaga, entre el 20 i el 27 de juny, a l’Àrea de Gestió d’Infraestructures del Departament de Territori i Sostenibilitat en protesta per la subcontractació il·legal de treballadors. Sota la gestió de l’organisme públic CTTI, el Departament de Territori subroga el manteniment de la infraestructura a una empresa que al seu torn es limita a portar treballadors mitjançant altres empreses del sector. Aquesta situació ha possibilitat la cessió il·legal de treballadors a través de diferents empreses que es dediquen a formar una cadena de subcontractes, embutxacant-se una important quantitat de diners públics.

La CNT va iniciar una demanda judicial en contra del Departament fa alguns mesos, exigint la solució immediata del problema. Lluny de mostrar-se receptius, els responsables del Departament s’han negat a assumir una postura clara al respecte. De fet, la situació ha assumit un caire preocupant durant les últimes setmanes, davant la improvisa decisió del Departament de traslladar als treballadors de les subcontractes amb afiliats de la nostra Secció Sindical de centre de treball, sense modificar les seves funcions, en el que representa un clar intent de maquillar la realitat que es viu actualment a l’Àrea de Gestió d’Infraestructures.

A més de suposar una violació dels drets dels treballadors, particularment greu tractant-se de la pròpia Generalitat, aquesta pràctica de subcontractació i cessió il·legal de treballadors suposa un greu malbaratament de diners públics, que acaba en les arques d’algunes empreses que no compleixen cap tipus de funció més que la de contractar treballadors. Concretament, el concurs de l’Àrea de Gestió d’Infraestructures va ser guanyat per l’empresa amb l’oferta més cara (2.195.907 €), amb un cost anual de 81.329 € per treballador, xifra de la qual alguns treballadors no reben ni una quarta part, mentre les subcontractes es reparteixen la diferència.

Les irregularitats en la contractació del personal informàtic ja van ser denunciades públicament per Pilar Pifarré, actual secretària d’Administració i Funció Pública, l’any 2010, declarant, pel que fa al model de contractació de CTTI, que “Si algú coneix la legalitat sap que això és del tot irregular, altra cosa és que “passin” de les normes i de les lleis” [1]. No obstant això, ara al govern, CiU ha declinat prendre una posició al respecte.

Per totes aquestes raons, el nostre sindicat exigeix al Departament acabar amb la pràctica de subcontractació il·legal i precarització dels treballadors en l’administració pública, considerant que és completament inacceptable que es continuï amb una política de retallades mentre es nega a mantenir plantilles raonables i eficients, més austeres en termes pressupostaris.

Bloc de la Secció Sindical: http://cnt-agites.blogspot.com/

[1] http://www.ciu.cat/fitxa_salapremsa.php?news_ID=23332