Més de 200.000 “mastuerz@s” (zas! en tota la boca al filòsof del poder Savater…) es van manifestar ahir a Barcelona convocades pel Moviment del 15-M.

Va ser una manifestació diversa, amb la participació de sensibilitats molt diferents, però que demostra que la campanya de la Generalitat i Mass Media de criminalització d’aquest moviment arran dels fets del Parlament de Catalunya ha sigut un fracàs. La mobilització de la gent a Barcelona, en una jornada amb convocatòries a diferents ciutats de l’Estat i la resta d’Europa, va ser la més multitudinària.

L’ambient de la mateixa va ser tranquil i es pot interpretar com una demostració de “força” contra la classe política. Ara bé, 200.000 persones al carrer a Barcelona per pressionar, sobre el paper, a la classe política no servirà de res, ja que aquesta classe només segueix a la Patronal i interessos econòmics internacionals.

Tota aquesta gent al carrer demostra que l’anomenada “esquerra” està fora dels parlaments, ara bé, encara falta més consciència i experiència per tal que aquesta part important de la població entengui que aquest sistema no té solució per una via reformista. La superació del Sistema Liberal-democràtic és un fet que tard o d’hora s’haurà de plantejar obertament. Temps al temps.

Només una nota negativa es va produir en aquesta manifestació, com va resultar ser l’anomenat grup de seguretat de la manifestació, el qual va fer de “policia ciutadana” protegint, en aquest cas, als Mossos d’Esquadra i vigilant que cap persona es sortís del guió marcat no se sap ben bé per qui. Si ningú ens representa, no pot ser que cordons d’aquest tipus existeixin, ja que l’existència d’aquest “servei d’ordre” posa en dubte l’autonomia de les persones i dels diferents blocs que van compondre la manifestació. Ens imaginem que va ser iniciativa de les mateixes persones que després dels fets del Parlament van fer de “portaveus” d’un moviment que, en les seves bases mateixes remarca que no en té, a desgrat d’0rganitzacions tipus “Democràcia Real Ja!”.