Fa uns dies van ser detinguts dos companys de l’Ateneu Llibertari de Sabadell acusats de lleus desperfectes a una entitat bancària. Uns fets que, com a molt, poden estar subjectes a una lleu sanció administrativa.

Els Mossos d’Esquadra, pagats amb els impostos de tothom, van decidir dedicar les seves energies a la cerca i captura d’aquestes dues persones i, en tots dos casos amb greus irregularitats en els procediments i les formes. En totes dues la situació legal dels retinguts era poc clara, en el segon dels casos, abans que el company anés a comissària amb la companyia de la seva advocada, va ser retingut, apartat de la seva representant legal i fins passades diverses hores els seus drets no van ser comunicats. En el primer del casos es va trucar a l’entorn del company retingut afirmant que la persona detinguda volia que altra persona anés a la comissaria… Com era de preveure, aquesta segona persona va ser el segon detingut.

Des del sindicat de la CNT Sabadell pensem que fets com aquests ens demostren que tota societat organitzada verticalment, fonamentada en la injustícia i en la cultura de la delegació provoca fets com aquests. El Mossos d’Esquadra són un símbol més de l’intent del monopoli de la força per part dels estats. Amb actuacions com aquesta ens demostren que a qui rendeixen submissió no és precisament al poble treballador… Avui, a l’igual que ahir els grisos o demà qualsevol altre cos repressiu, serviran a la classe política i elits econòmiques.

Creiem que davant fets com aquest, més que demanar una dimissió, el què caldria és una dissolució d’aquest cos armat i uniformat. La bona premsa d’aquest cos, llaurada durant anys gràcies a la propaganda de canals públics com TV3, dia rere dia, malgrat els esforços mediàtics, es disgrega davant la força dels fets: mort d’un pres als calabossos de Sant Adrià de Besòs setmanes posteriors al seu desplegament,  kubotans (veure vídeo), atonyinament d’estudiants universitaris que en tot moment van mostrar una actitud pacifista (podria qualificar-se fins i tot com a fanàtica) durant les protestes contra el Pla Bolonya, pallisses a comissaries, repressió indiscriminada dels manifestants de Plaça Catalunya i ara, a Sabadell, dues detencions sense sentit i que només tenen l’objectiu d’atemorir a determinats ambients contestataris d’aquesta ciutat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1bB2aoDqtfs]

Mossos d’Esquadra, no us tenim por. Mossos d’Esquadra, feu pena. Mossos d’Esquadra, sou un cos repressor al servei de l’Estat espanyol i el Capital Internacional. Foteu el camp de la nostra ciutat!

CNT Sabadell

Secretaria de Premsa i Propaganda

També s’han solidaritzat amb les dues detencions els companys de CGT Sabadell i del PCPC.