El passat dimecres 23 de novembre companys/es del sindicat de la CNT, per tal de denunciar públicament els incompliments de la residència “Casa de les Monges” (c/Vidriers, 6. Cervelló) van repartir uns 500 pamflets com el seguënt:

A tota la població de Cervelló:

El 15 de juny de 2010 es va crear la Secció Sindical de la CNT a la residència “Casa de les Monges”. La Secció es va constituir per aconseguir que l’empresa pagués els endarreriments en la nòmina de diverses treballadores i davant els continuats incompliments del conveni sectorial.

Els principals incompliments són els següents:

-No prestació dels uniformes de treball, ni el calçat adequat.

-No es respecta la ràtio d’auxiliars establert pel conveni.

La antiguitat per gaudir de les vacances, tal com estableix el conveni, no es respecta per part de l’empresa.

No pot continuar existint la pràctica continuada de degradació en les funcions o la realització de funcions de categories superiors sense la corresponent retribució i millora de condicions contractuals.

No es respecta el límit d’hores anuals establertes pel conveni. Exigim que si per calendari laboral establert per l’empresa realitzem 3 diumenges de Guàrdia, no pot ser que se’ns paguin 2. En els torns nocturns tenim dret al nostre corresponent descans tal i com exigeix ​​la normativa vigent.

En períodes de vacances o durant baixes laborals l’empresa no contracta personal suplent, repercutint en l’increment de càrrega laboral a la resta de la plantilla. Aspecte que repercuteix negativament en el bon servei que aquesta residència ha de realitzar cap als i les usuàries, que tenen el dret a rebre un bon servei.

Tenim dret a un espai habilitat per a la higiene personal més enllà de l’existent. Exigim dutxes i vestidors adequats.

-Cuina: Exigim un rentavaixelles per les cuineres.

De moment l’empresa només ha complert l’últim punt, la compra d’un rentavaixelles per les cuineres.

La Secció Sindical i el sindicat CNT pel bé de les treballadores i dels pacients, sempre han intentat dialogar i arribar a un acord, amb el senyor FRANCESC MAURI SANTANA-CODINA, gerent de la residència, però aquest ni reconeix la secció ni tan sols es vol reunir amb nosaltres, el que ens ha portat a fer pública aquesta situació. Aquest sindicat seguirà lluitant fins aconseguir que es compleixin totes les demandes exposades.

CNT-AIT Sabadell