Ahir dijous, una cinquantena de persones van protestar davant les seus de CCOO i UGT, si fa poc ja van pactar avançar l’edat de jubilació als 67 anys, ara estan pactant una nova reforma laboral amb la patronal  que suposarà una nova pèrdua de drets de la classe treballadora: prejubilacions subvencionades per l’estat, retallada de salaris (per sota l’IPC), que els empresaris tinguin més flexiblitat respecte els convenis col·lectius i la creació d’un fons de capitalització subvencionat amb els diners que es donen a les empreses en conceptes de bonificació de contractació i que servirian per pagar part dels acomiadaments.

La protesta va ser convocada per internet i es va dur a terme a diverses ciutats de l’estat. A la nostra ciutat   ha estat recolzada per la CNT, CGT, i el moviment dels indignats. La concentració es va iniciar a les 18:15, amb crits de “CCOO i UGT sindicatos del poder”, “no,no, no nos representan” “verguenza me daria ser liberado”, “para pactos y traiciones UGT y comisiones”, etc. Es va llegir un comunicat denunciant el paper còmplice d’aquests sindicats en la pèrdua dels drets laborals aconseguits en molts anys de lluita per la classe treballadora, a causa de les nombroses subvencions que reben per part de l’estat. I Criticant un model sindical que evita la participació dels treballadors en la resolució dels problemes laborals, delegant-los en professionals (alliberats) del sindicalisme que només miren de mantenir els seus privilegis.

D’altre banda es van produïr moments de tensió quan alliberats de CCOO i UGT es van enfrontar amb els manifestants que volien penjar una pancarta a les seus del sindicats, donant empentes que van ser tornades amb altres empentes, o quan un alliberat d’UGT va arrencar el pal d’una bandera d’un manifestant i el va intentar agredir amb aquest. Afortunadament la situació no va anar més enllà, ja que hi havien diversos secretes a la zona, segurament que és per això que després d’acabar la concentració tres afiliats de la CNT i l’Ateneu Llibertari van ser identificats i rodejats per uns deu  Mossos d’Esquadra, que a la vista havien desplegat tres furgones policials i dos cotxes patrulla al Passeig de la Plaça Major, proper als dos “sindicats”, no seria gens estrany que alguns fossin afiliats d’aquests dos “sindicats”.

Els nervis i l’actitud macarra dels alliberats de CCOO i UGT, encara ens animen més a lluitar per aturar la seva actitud claudicant davant el govern i la patronal, i per enfortir el nostre model, l’anarcosindicalisme, sense subvencions, sense alliberats i sense comitès. Segurament que els seus nervis es deuen a que són conscients que la gent en una situació de crisi com l’actual, no estan disposats a deixar que aquests “sindicats” encara retallin més els seus drets.

Desde la CNT seguirem lluitant per un canvi de model sindical on els treballadors siguin partíceps de totes les decisions. Per una nova societat, on les persones poguem decidir sobre el nostre entorn i les nostres vides, sense intermediaris, ni líders.