En les últimes dates han sigut diverses les novetats en l’augment de la presència cenetista en diferents punts de la Península, especialment a Andalusia amb la implantació a quatre noves localitats. A Andalusia tenim l’alegria de dónar a conèixer la consitució d’aquuests sindicats a la provincia de Cádiz, concretament a Sanúcar de Barrameda i a la Línea de la Concepción. Després de molts anys sense presència confederal, la CNT torna a aquestes dos localitats amb molta història, però com que la història no ho és tot, la seva important activitat sindical promet donar molt de què parlar per aquelles terres.

També ens arriben notícies de la inaguració de la nova seu de CNT a Priego, Córdoba. On es van realitzar diversos actes culturals per la ocasió, comptant amb el suport de companys de Córdoba i Pedrera. Els antecedents històrics més recents a aquesta localitat daten desde fa 18 anys amb la creació d’una Secció Sindical a l’Ajuntament. Més recenment, al 2010 es va produïr un conflicte laboral a aquesta localitat amb l’empresa Planchados Pulido, acabant favorablement pels nostres interessos.

Per últim, a la província de Granada també podem comptar amb un nou nucli confederal al Valle de Lecrín, comarca central de la província de Granada, propera a la capital, i de la que formen part municipis importants com Dúrcal o Padul.

Molt més al nord, ens arriba la notícia de la constitució d’un nucli confederal a Ourense, amb la vista posada a formar un sindicat i complementar la presència confederal a totes les províncies de Galicia.

Directori de sindicats de la CNT:

http://cnt.es/node/2