L’afany de Acaservi (empresa del Grup RACC dedicada a l’Assistència en Carretera) per fer desaparèixer a la seva plantilla queda de manifest novament aquest mes de gener amb l’execució del seu tan anunciat i mal anomenat Pla Social.
acaservi.jpg
L’afany de Acaservi (empresa del Grup RACC dedicada a l’Assistència en Carretera) per fer desaparèixer a la seva plantilla queda de manifest novament aquest mes de gener amb l’execució del seu tan anunciat i mal anomenat Pla Social. Al•legant una suposada pèrdua d’activitat, i obviant cínicament el fet de tenir una empresa subcontractada a la que de manera gradual esta externalitzant gran part de la seva activitat, Acaservi es desfà aquest mes de 7 treballadors més.

Malgrat i que no hi ha pèrdues econòmiques en els últims anys, entre altres coses perquè Acaservi rep tot el suport econòmic de la seva empresa matriu, el totpoderós club RACC, la realitat és que en els últims temps hem assistit a una retallada que ronda el 20% de la plantilla, alhora que s’ha produït de manera progressiva l’externalització del servei d’assistència en carretera deixant-lo pràcticament en mans d’una empresa de telemàrqueting. Aquest fet, lluny de ser una conseqüència de la situació econòmica actual, es deu en la seva totalitat a una mala política empresarial que pretén eliminar una plantilla de professionals pròpia i la necessitat d’una política de respecte i acords cap als mateixos, substituint-los per plantilles externes, sense drets i amb les quals no els uneix cap tipus de vinculació.

Pel camí perdem tots. Els treballadors perquè veiem retallats els nostres drets i els nostres llocs de treball i els socis perquè han de patir una gradual decadència del servei. Però Acaservi, i el RACC, que es proclama als 4 vents com una entitat “sense ànim de lucre” prefereix vendre la qualitat i el compromís de la seva plantilla al•legant que “els sortim massa cars”.

El passat mes d’octubre van ser deu els treballadors acomiadats. Ara són 7. Quants cauran la pròxima vegada si no ho evitem? La Secció Sindical de CNT-Acaservi no permetrà que els nostres dirigents facin desaparèixer a la nostra plantilla a base d’acomiadaments improcedents, maquillats o no sota el nom de Pla Social, i lluitarà per frenar la progressiva penetració de subcontractes que només comporten precarietat.

Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.

Més informació:
http://www.socisracc.blogspot.com
cnt_acaservi(a)hotmail.com
Segueix-nos a Facebook: http://www.facebook.com/cnt.acaservi
Segueix-nos a Twitter: @cnt_racc

Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=851
http://www.socisracc.blogspot.com/