Després de les detencions de 6 persones i l’agressió policial a periodistes de Vilaweb Sabadell durant els incidents del piquet de Sabadell lluitant del matí del passat 29 de març, a les 11:30 va començar la manifestació davant El Corte Inglés de l’Eix Macià convocada per Sabadell lluitant, coordinació on la CNT de Sabadell forma part. Aquesta manifestació ha superat en número de persones a la manifestació groguenca de CC.OO i UGT, aplegant unes 3000 persones pels carrers del centre de Sabadell. En un tó reivindicatiu i contundent s’han recorregut diferents carrers de la ciutat de Sabadell i s’ha aconseguit el tancament dels establiments que havien decidit obrir portes. En un context de lluita social les bones paraules democràtiques (“jo respecto que tú facis vaga però jo vull treballar/seguir llepant el cul al meu cap/pagar la hipoteca i el BMW serie 3, etc) només serveixen per enfortir un sistema neoliberal i estatista que cada cop es mostra més agressiu amb la població. Ells tenen els Mossos, nosaltres tenim la força de l’auto-organització.

Durant tot el dia d’ahir les persones detingudes pels “piquets d’empresaris i classe política” (Mossos d’Esquadra), han sigut posades en llibertat. Dues d’elles vinculades a la CNT de Sabadell. Igualment considerem positiva aquesta vaga, no tant pels possibles rèdits que puguin treure els paràsits sindicals de Toxo i Méndez, més aviat com a primera pedra d’un edifici que ha de significar, com a mínim, la derogació d’aquesta reforma laboral i l’afiançament de lluites socials encaminades a la transformació radical d’aquesta realitat.

Un afiliat a la CNT de Sabadell

Vídeo de “la Tuerka” al voltant de la jornada a Sabadell