Organitza: Grup d’afinitat anarquista “L’Albada Social”, adherit a la Federació Ibèrica de Joventuts Llibertaries (FIJL)

 

Dissabte, 14 d’abril
Al local del Sindicat d’Oficis Varis de Mataró de la CNT
(C/ Nou de les Caputxines, 10 bis, Mataró)
11:00 – Pintada de mural.
14:30 – Dinar popular, 5€ (apte per vegans)
17:30 – Xerrada-Debat: “La necessitat d’una organització juvenil anarquista”.

 

Durant els últims anys els anarquistes hem viscut un canvi respecte a la manera d’entendre’ns i organitzar-nos, en especial els joves. A finals dels ’90 i principis dels 2000 van sorgir nombroses crítiques i qüestionaments sobre el que fins llavors era el Moviment Llibertari clàssic: la CNT, la FAI, la FIJL, etc. Sobretot la FIJL (Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries) havia estat, fins llavors, el referent de la lluita anarquista juvenil. Però a partir de la seva desaparició, en la militància “pública”, aquest referent va quedar buit, contribuint en la desaparició i la desorganització de la joventut anarquista.

Avui en dia: Què hem après? Hauríem d’apostar per les organitzacions anarquistes? Són necessaris els grups d’afinitat? De quina manera podem els joves anarquistes lluitar pels nostres ideals? Per què val la pena decantar-se: centres socials, ateneus, lluita obrera, sindicats, lluites de barris, grups anarquistes… ?

 

En el debat tractarem d’exposar el punt de vista que els joves de la FIJL tenim sobre aquestes qüestions, i el perquè pensem que hauríem de recuperar el model de la FIJL dels anys ’90.