Un grup de companys del sindicat de Sabadell hem anat amb bicicleta fins l’acte del 1r de maig de la CNT al Parc de les tres xemeneies, hem trigat una hora, gaudint d’un recorregut molt pla i tranquil, allà ens hem trobat amb la resta de companys/es de Sabadell i de la resta de sindicats de la CNT.

A partir de les 10h companys del sindicat han muntat paradeta amb la resta de col·lectius

A les 11h han tingut lloc diversos parlaments, entre ells: Just Casas, historiador i membre del SUOV de Terrassa ens ha recordat la necessitat dels treballadors/es d’organitzar-nos per fer front als atacs del capital; Miguel Lucena, advocat, membre del sindicat de Cornellà, ens ha avisat dels perills de la repressió de l’estat-capital per acabar amb els moviments contestataris i com afrontar aquesta repressió. Al final s’ha deixat el micro obert per tothom qui volgués intervenir.

A les 12h aprox. s’ha iniciat la manifestació de la CNT, on han participat 1500 persones. La manifestació ha tingut un to combatiu, els lemes més cridats han sigut contra el goven i els governs, la reforma laboral, contra la repressió i per la llibertat dels detinguts/des, i per l’autogestió, l’autorganizació obrera, sense comitès, ni subvencions, ni alliberats/des.

Al acabar la manifestació s’ha realizat una paella, davant l’afluència de gent algunes persones s’han quedat sense ticket, tenint-se de conformar amb un entrepà.

Més de 10.000 persones han participat en la manifestació alternativa de la tarda, que s’ha trobat amb un desplegament policial sense precedents.

La marxa anticapitalista convocada a Barcelona per llibertaris/es, esquerra independentista, 15M,etc, ha estat un èxit d’assistència. Més de deu mil persones hi han participat fortament envoltats per la policia, que ha fet un immens desplegament al centre de la ciutat, especialment a la plaça de la Universitat, des d’on ha començat la marxa. La manifestació ha transcorregut l’Eixample i el Paral·lel reclamant la llibertat dels quatre detinguts arran de la Vaga General del 29 de març, entre altres consignes denunciant la reforma laboral i les retallades i reivindicant la continuïtat de la vaga general per fer enrere els plans del govern i els poderosos.

El control policíac ha estat exagerat,  s’han tancat tots els accessos a la parada de metro d’Universitat de les línies 1 i 2 de Barcelona, de les 16.00 fins a les 18.30, per ordre dels mossos. A més, les persones que volien acostar-se a la plaça de la Universitat, d’on sortia la manifestació, han hagut de passar un fortíssim cordó de mossos, que en alguns casos han fet identificacions, han escorcollat bosses i s’han quedat pancartes, banderes, mocadors, tisores per tallar paper i imaginem que el punyal de matar cocodrils de la dreta de la fotografia l’han posat ells mateixos:

Durant tot el recorregut agents dels Mossos de Paisà, encaputxats i en actitud xulesca han controlat els accessos a la manifestació.  S’han produït 4 detencions, dos dels detinguts éren companys de la CNT que després de passar 4 hores a comissaria han estat posats en llibertat.

Més informació de la repressió a aquí: http://soliobrera.cnt.es/secciones/899-recopilatori-de-la-repressio-l1-de-maig-videos-i-imatges.html