El passat dijous 5 de juliol, la CNT de Barcelona es va concentrar davant la nova seu de la UNED a Nou Barris, durant l’acte inaugural, en solidaritat amb la companya Tania, delegada de la Secció Sindical de la CNT a la UNED, a Madrid. La Nostra companya s’enfronta, poc mesos després d’haver comunicat el seu embaràs a l’empresa, a una sanció de suspensió d’ocupació i sou de quatre anys i mig.

Durant dues hores, una desena de militants de CNT van repartir octavetes informant del conflicte, que van ser molt ben acollides per la gent del barri, en tot moment interessada en conèixer el que passava. Davant la incomoda presencia de la CNT, (així com d’altres col•lectius que varen aprofitar la presencia de l´ alcalde de la ciutat, Xavier Trias a l´ acte per transmetre’l  diferents reivindicacions), va provocar que es corregués una reixa entre els assistents a la inauguració i els seus canapès i estovalles blanquíssimes, i les persones que tenien alguna cosa a dir de tot allò. La militància va informar a través de megafonia de les raons per ser-hi allà, i es va convidar als assistents a l’acte inaugural a marxar per tal de no ser còmplices de les mesures preses contra aquesta companya.

Haver preguntat a un directiu de Telefónica sobre l´ERE que va suposar la destrucció de 6500 llocs de treball a aquesta empresa en el marc d’un acte de la Càtedra de la UNED que la nostra companya cobria com a periodista, és una de les raons en que la UNED basa ara la sanció. A això la UNED ho anomena deslleialtat a la institució. A més, ni a Telefónica ni a la UNED els hi va agradar gaire que la companya periodista inclogués imatges d’un piquet de CNT que protestava a les portes d’aquest acte per la mercantilització de la universitat i l´ERE a Telefónica.

Amb aquesta actuació, aquesta universitat deixa clara constància de quins són els interessos als que serveix una institució educativa i pública com la UNED; i el que és més greu, quins són els interessos davant els quals aquesta institució ENSENYA que s’ha d’abaixar el cap.

I encara s’embruta més les mans: la UNED és una institució més de les que se’ls omple la boca parlant d’igualtat de gènere i mateixes oportunitats, que ja hem vist com aplica amb les seves treballadores embarassades.

Estem davant duna evident repressió, no només sindical, sinó també informativa, que la CNT no pot tolerar.