La CNT continua concentrant-se els dissabtes al Ginos del cc Splau de Cornellà per la readmissió de Gastón, acomiadat fa dos mesos per haver triat la CNT per defensar els seus drets.

Aquest dissabte 28 de juliol la CNT ha recorregut la planta baixa del centre comercial Splau a Cornellà mostrant a tothom qui passejava pel centre la realitat laboral a Ginos. El missatge era clar: “Ginos acosa y despide. Gastón readmisión”, es llegia a la pancarta que han desplegat. El missatge s´ha portat fins a les portes del restaurant a on una desena de militants han tornat a concentrar-se durant les hores de dinar recordant a Ginos perquè tornem a ser allà, recordant a Ginos que ha acomiadat a un treballador per exercir el seu dret a afiliar-se a aquest sindicat per defensar els seus drets com a treballador.
Amb Ginos la CNT ha de parlar l’únic llenguatge que aquesta empresa entén: l’econòmic, els beneficis i les pèrdues. Informant del conflicte, els militants han tret les ganes de dinar a Ginos a qui les portés. Així doncs, un dissabte més, el recompte de la caixa es traduirà en quantioses pèrdues.
Durant quatre hores, s’han distribuït octavetes i s´ha informat per megafonia de la situació a les persones que passejaven pel centre comercial. Se´ls ha informat de perquè interrompíem les seves compres i el seu oci parlant de l’acomiadament d’un treballador i se’ls ha instat a deixar de tombar la cara mentre els hi toca a d’altres i plorar quan els hi arribi el torn. Aquesta no és només una situació personal d’un treballador i company, és una situació que, si no la aturem ara, es continuarà estenen fins a ser tan habitual que tots la assimilarem com natural i vàlida.
Els militants també han dedicat algunes paraules a Ginos i s´ha aprofitat per explicar-li un cop més quina és la forma d´actuar d´aquest sindicat i perquè les estratègies i les súpliques que potser amb d´altres que es diuen defensors del treballadors, són moneda de canvi, amb la CNT no els hi funcionen. S´ha explicat que la solidaritat es practica a aquest sindicat, i que per això el passat cap de setmana les concentracions a Ginos van tenir ressò a d´altres punts d´Espanya. Ginos sap molt bé quines són les conseqüències d´aquesta pràctica, això no cal recordar-s’ho.
La concentració s´ha dut a terme sense incidents. No obstant això, la seguretat privada del centre comercial, ha cregut oportú fer acte de presència de manera ininterrompuda, sempre a prop per assegurar-se de que cap militant traspassava la línia que separa el carrer de l’espai comercial.