Militants de CNT Barcelona es van concentrar durant quatre hores a les portes del centre de Melon District a Poble Nou, després que dues companyes fossin acomiadades en un altre exemple de descarada repressió sindical. 
El passat dimarts 31 de juliol dues companyes van ser acomiadades dels seus centres de treball en la cadena d’hostalatge Melon District, al barri del Poble Nou de Barcelona. Les empreses (ISS en el cas de la cafeteria annexa a l’hotel i Melon District pel que fa als serveis propis del allotjament), basen els acomiadaments en raons insostenibles com poca implicació amb la plantilla i amb l’empresa. La veritat és que, en un dels casos, l’activitat sindical és indubtable i en l’altre, la companya acabava de comunicar a l’empresa la seva afiliació a CNT.

El dijous 2 d’agost al migdia, més d’una dotzena de militants de CNT Barcelona, es concentraven a les portes d’aquest centre de treball per la readmissió de les companyes injustament comiats. Aprofitant les característiques de l’activitat de l’empresa i el període de vacances més que favorable, es van repartir octavetes explicant la situació de les companyes. D’aquesta manera, els clients que entraven o sortien de l’establiment, majoritàriament estrangers, també podien conèixer en quina classe d’empresa dipositen la seva confiança.

Durant quatre hores, es va informar del conflicte per megafonia i es va posar al corrent a l’empresa de quins eren els mètodes d’aquest sindicat quan s’actua d’aquesta manera amb els treballadors. La seva resposta va ser sortir de darrera el taulell i gravar a la militància utilitzant un mòbil. Aquesta és la manera com alguns dels treballadors de tots dos centres van demostrar la seva implicació amb l’acomiadament de les companyes.

Quant a la clientela de l’establiment, majoritàriament acceptaven les octavetes, fins i tot preguntaven més sobre el conflicte. Es va donar el cas fins i tot que voluntàriament volguessin formar part del piquet. No obstant això, també es va donar la situació contrària: la de no voler que res pertorbi la seva pau vacances. Situació que es pot portar de moltes maneres, que també van quedar reflectides durant les hores del piquet: des negar-se a agafar la octaveta de millor o pitjor manera, a agafar per llençar-la a la cara d’algun militant.

El que està clar és que la CNT no va passar desapercebuda, a jutjar per les reaccions que va provocar. Des de CNT creiem que tant Melon District com ISS tenen ara una idea més o menys clara de a què sindicat s’enfronten. Si no és així, no dubtarem a continuar demostrant-lo fins a aconseguir la readmissió de les nostres companyes acomiadades.