Aquest divendres 14 de setembre al matí, una vintena de persones convocades per la CNT-AIT de Sabadell han recorregut diferents seus bancàries de la ciutat per denunciar:

L’esclavització que practica contra els treballadors i treballadores mitjançant les hipoteques i préstecs per accedir a un habitatge, i els desnonaments d’aquelles famílies que s’han vist abocades a l’atur, a causa de la crisi i la bombolla immobiliària fomentada per la mateixa banca i  la classe política corrupte.

La cadena del deute, negant-nos a pagar un deute il·legítim que no hem causat nosaltres i que suposa la imposició de retallades de drets per part de les institucions financeres.

Aquells que són darrere dels moviments especulatius i les pràctiques d’usura, i acabar amb la complicitat de la banca amb l’evasió fiscal i els paradisos fiscals.

Denunciar la complicitat dels partits polítics -finançats per la banca- i el silenci còmplice del sindicalisme institucional -finançat pel govern-, les pràctiques partidistes especulatives, corruptes,  malbaratadores i antiecològiques des de les administracions i els consells de govern de bancs i caixes d’estalvis.

La marxa ha començat aproximadament a les 11:30 del matí, a la seu de “Caja Madrid” (Bankia) de l’Avinguda 11 de setembre, després s’ha dirigit a la seu “d’Unnim” (BBVA), situada a la mateixa avinguda, per recórrer la Via Massagué, on s’ha parat a les seus del Banc Sabadell i La Caixa. A cada seu s’ha llegit un manifest contra la banca i animant a la població a autorganitzar-se, s’ha desplegat una pancarta, i s’han repartit 250 periòdics “Solidaridad Obrera” i 250 pamflets on s’explicaven els motius de la mobilització i les alternatives de CNT. La marxa ha entrat a les diferents seus bancàries sense cap problema, però al arribar a la seu del Santander situada al Passeig de la Plaça Major núm. 32, el director de la oficina ha tancat les portes d’aquesta quan dos companys i diversos clients es trobaven a dins, cosa que ha provocat un atac d’ansietat a un company, i la protesta dels manifestants així com de diversos vianants que s’hi han unit. No han decidit obrir les portes fins el cap d’aproximadament mitja hora, quan s’han personat 3 o 4 Mossos d’Esquadra vestits de paisà, que han identificat a un dels companys segrestats dins l’entitat bancària. Després de que sortissin els companys, s’ha donat per finalitzat l’acte.

Pel que fa a la resposta de la població, doncs ha sigut diversa, algunes persones s’han unit a la protesta, altres preguntaven sobre aquesta i altres ens deien que no insultéssim que era molt lleig, que érem com la UGT que rebia subvencions (després alguns diuen que diem massa això de que no rebem subvencions, però sempre hi ha qui no s’entera o no se’n vol enterar…) i que què fèiem durant la resta de l’any…

Aquesta acció contra la banca s’emmarca en una sèrie de mobilitzacions de la CNT arreu de l’estat, els dies 30 i 31 es van realitzar accions contra l’INEM per denunciar l’atur, i el 13 i 14 de setembre es realitzen aquestes accions contra la banca.

La CNT continuarà mobilitzant-se per trencar amb aquest model polític i econòmic al servei de l’elit financera, i construir una altra societat on recuperem el control de l’economia, i dels immensos recursos acaparats per la banca, per posar-los al servei de les necessitats de tots i totes.