dimiteix

En una roda de premsa aquest matí, anuncia que renuncia a l’alcaldia però que conservarà la seva acta de regidor, és a dir, que seguirà xupant del “bote”. Tot i està imputat en 9 de les 31 peces del  “Cas Mercuri” per tràfic d’influències i delictes contra l’administració pública, es nega a renunciar a la seva carrera política. Coneixent la seva forma d’actuar, la seva renúncia a l’alcaldia s’ha produit més a causa de les pressions dins el propi PSC, esquitxat en els últims casos de corrupció política com el “Cas Pretòria”, que per voluntat pròpia. De fet, a l’acabar la compareixença ha confirmat que la decisió de dimitir es va prendre aquest dimecres en comú acord amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro: “Junts decidírem que aquesta era la millor decisió i el millor moment”.

Bustos a continuat amb el discurs que va adoptar des de que es va veure implicat en el cas Mercuri, defensant la seva innocència i acusant als grups de la oposició de bloquejar la governabilitat de la ciutat. Deixant anar perles com: “Sóc innocent i reclamo justícia”, “Renuncio a l’alcaldia sent innocent”,”he posat per sobre el bé de la ciutat i dels de Sabadell”,”tinc la certesa de que això és un punt i seguit en la meva carrera política perquè vull contribuir a la recuperació de la confiança dels ciutadans en la classe política” ja que ha assegurat ser un “ferm defensor de la democràcia”, li haurem de donar les gràcies i tot… de que és un ferm defensor de la democràcia mai ho hem dubtat, també ho són Carlos Fabra, Fèlix Millet, Bartomeu Muñoz, Lluís Prenafeta Duran i Lleida, Urdangarin, Carlos Berzosa, Luís Bárcenas, etc,etc,etc. Qui serà antidemòcrata si amb aquesta democràcia es pot seguir enriquint a costa de la població i fins i tot fent-ho il·lícitament no li passa res?

Després de la seva renúncia, s’obre un termini de deu dies hàbils per convocar un ple extraordinari d’acceptació de la renúncia, moment en que el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Sánchez, qui ja havia exercit d’alcalde accidental fins al retorn de Bustos la setmana passada, assumirà les funcions d’alcalde. En un termini de deu dies més, s’haurà de convocar un Ple extraordinari d’investidura on el PSC es trobarà en minoria. Llavors els grups de la oposició hauran de decidir si proposen conjuntament un alcaldable en forma de moció de censura encoberta, tasca complicada davant les divergències ideològiques i també algunes de personals entre els diferents grups; o si algun grup decideix abstenir-se o donar suport a l’alcaldable presentat pel PSC.

El “culebrón” continua…