El passat dissabte 13 d’abril es va fer públic l’alliberament del tercer bloc de pisos per part de la PAH.Aquest tercer alliberament de blocs de pisos propietat d’entitats financeres i que porten anys buits, està destinat, com els demés, a allotjar famílies que necessiten una llar.

Però en aquesta última ocupació, a diferència de les dues anteriors, els Mossos d’Esquadra van exigir que se’ls deixés entrar, tot i no tenir cap ordre judicial. Finalment la PAH va acceptar que entressin tot i veure-ho totalment inecessari.

El diumenge 14 d’abril diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra es presentaren al domicili de l’advocada i dos membres més de la PAH i els notificaren per citar-les a declarar, denunciades per un pressumpte delicte de desobediència i resistència.

És totalment intolerable la denúncia contra les tres persones que van mediar evitant un conflicte major, entre les quals l’advocada de la PAH que estava en contacte directe amb l’Intendent Guillot per negociar la identificació i comprovació del fet a dins de l’edifici.

Es tracta d’una operació policial innecessària, ja que la policia amb la seva actuació defensa clarament els interessos de les entitats financeres. Amb un govern que es nega a solucionar les necessitats d’una llar digne per centenars de milers de persones. A més, quan l’advocada estava negociant la identificació i comprovació del fet a dins de l’edifici, directament amb l’intendent Guillot.

Es tracta clarament d’una persecució a determinades persones que lluiten pel dret a l’habitatge, enmarcada en una intensificació de la criminalització de la PAH i els diferents moviments socials i sindicals, especialment per part del govern del PP i els seus mitjans de comunciació afins. De fet, els portaveus de la PAH que tenen més visiblitat ja acumulen diverses multes de milers d’euros, intentant fer callar a aquells que lluiten mitjançant la fórmula de les penes-multa. Aquí al sindicat sabem de quina part estan els Mossos i la seva “justícia”, encara tenim dos imputats per la penúltima Vaga General.

La nostra és una lluita per millorar les condicions dels treballadors/es, sense renunciar al nostre objectiu, una societat sense explotació ni classes socials. Alguns que s’omplen la boca de missatges revolucionaris, dient que la PAH no ho és, s’equivoquen i molt. Una lluita que està aconseguint l’alliberament de pisos per famílies que poden fer front a la hipoteca i que sinó hi hagués la PAH moltes d’elles es podrien trobar al carrer i que a més ha aconseguit posar sobre la taula el problema de l’habitatge, és una lluita molt més revolucionària que milers de discursos sense cap fet pràctic.

Es per tot això que desde la CNT exigim:

-L’absolució dels 3 imputats de la PAH.

-El cessament de l’intendent Guillot.

-La paralització de tots els desnonaments.

-La dació en pagament retroactiva, no com un objectiu final, sinó com un pas per avançar cap a l’accés a un habitatge digne de moltes famílies.

-Que els habitatge que porten anys buits en mans d’entitats financeres, es posin a disposició de les famílies que no poden pagar la hipoteca ni els lloguers abusius.

I animem a seguir desobeint les seves lleis injustes, a seguir alliberant pisos fins que no es solucioni el problema de l’habitage.  A lluitar contra un sistema que prefereix treure la gent de casa seva i entregar les seves llars a les entitats financeres, responsables juntament amb els governs titelles de la situació actual.

Salut i amunt a tots i totes les que lluiten!