El passat dijous 2 de Maig al matí, un tertulià de ràdio Sabadell va dir que hem d’anar tots a una, empresaris i treballadors , que aquesta crisi està creada per uns quants poderosos contra tots els altres.

Pel que sembla, no és el cas dels paradistes del mercat central, que han denunciat a diferents membres de l’entorn llibertari de Sabadell per una picabaralla del dia de la vaga del 29 de març de 2012 i que segons ells va acabar amb el trencament de la porta per part dels manifestants, durant el forcejament d’aquesta entre aquests i un grup de paradistes.

Ara es vol crear la opinió de que tots estem al mateix vaixell, que els responsables de la nostra precarietat son únicament els bancs i les multinacionals, però al final es veu el peu que calça part del petit comerç.

Som molts els que considerem que els Ajuntaments, així com l’ estat, facilita la feina a grans superfícies oferint sortides d’autopista, pàrquings gratuïts i abaratiment de costos, mà d’obra precària (una ciutat amb més de 21.000 aturats és creadora de mà d’ obra precària, tot i que les condicions de precarietat laboral també es poden donar a la petita empresa). Superfícies com Mercadona, Caprabo, Alcampo, etcètera són empreses que no creen riquesa a la ciutat. Els productes que venen són de producció dubtosa, no de proximitat, i això va en detriment tant nostre com a treballadors/es i consumidors/es de Sabadell, com dels paradistes del mercat central i petits empresaris. Que no s’oblidin però els paradistes del Mercat Central i els petits empresaris de Sabadell comerç centre, que som els treballadors de Sabadell els que hem d’escollir a on comprar.

El dia de la vaga general del 29 de març de 2012, les empreses del centre de Sabadell anaven tancant els locals mentre passava la manifestació, excepte bona part dels paradistes del Mercat Central, que amb un acte “xulesc” sense precedents van sortir a encarar-se amb la multitud, per sort, la cosa va acabar sense incidents només gràcies al seny dels manifestants. Recordarem que és una de les manifestacions més grans de l’esquerra anticapitalista viscuda aquests últims anys a Sabadell.

La manifestació alternativa del 29m arribant al Mercat Central.
La manifestació alternativa del 29m arribant al Mercat Central.

Ara que ja ningú en parla, dels cinc detinguts que hi havia, s’imputa només a dos, que son de l´ entorn llibertari de la ciutat.

Potser la dreta local, els paradistes del mercat i Sabadell comerç centre, ara es senten molt còmodes amb una “esquerra” que es limita a realitzar rodes de premsa denunciant a la seva oposició i a CIU, nosaltres però, deixem la política pels polítics. Aquí la denúncia l’han posat els paradistes del Mercat Central en un context de vaga General on protestàvem contra les reformes laborals que tant ens estan perjudicant avui a tots els treballadors.

Si bé van entendre que no va ser responsable obrir el 29M i el 14 de Novembre, també vaga general, van treballar però amb la porta del Mercat tancada, no han retirat la denúncia contra els imputats per l´incident.