CNT-AIT Empordà

Figueres-La Bisbal

El proper dimecres 24 de juliol a les 11:30h se celebrarà al jutjat social 3 de Girona un judici en demanda contra els acomiadaments que suposen les retallades i represàlies de la Direcció de Bombers sobre el servei de detecció d’incendis, quan els Guaites Forestals
pretenen sortir de la precarietat laboral. Per això protestarem a les portes del jutjat. Els i les Guaites Forestals, són professionals situades en punts estratègics del territori, preparades per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum per tal de què
puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d’emergència. Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.

Des del 2008 que l’afiliació de CNT-AIT en plantilla de la Direcció General de Prevenció,Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) ha estat lluitant per tal de dignificar la vida deles persones i el treball que en forma part. La resposta de la Generalitat sota la política de tota mena de partits sempre ha estat rebutjar la idea de què altres veus poden tenir raó i la defensa de la natura per part de la classe treballadora amb consciència.

De la resistència negativa de la Patronal se n’han derivat repetidament focs forestals que nosaltres volem evitar, així com la incertesa durant dècades de si hi ha feina per l’any següent, la morositat de la DGPEIS o el malviure de les persones que han de pujar a la muntanya per compte propi. A això s’afegeixen com a burla les desorbitades despeses en càmeres de teledetecció sense eficàcia, mentre no es proporciona el material de treball que toca a les persones.

Creiem que té sentit detectar ràpidament els incendis forestals, perquè fa més fàcil apagar-los i estalvia moltes pèrdues i despeses en recursos de tot el país.

guaites

GUAITES1

Per més detalls d’aquesta convocatòria podeu trucar també al 972 673 288.

 

Confederació Nacional del Treball (CNT)
Adherida a l’Associació Internacional de lxs Treballadorxs (AIT/IWA)

Seccions sindicals de guaites forestals – Gen.Cat.
integrants de la Coordinadora Sindical Forestal
Telèfon: 972 673 288
Pàgines i locals: www.cnt.es/guaites