Sis mesos després de la finalització de la vaga amb IMESAPI al servei de manteniment d’Enllumenat Públic de Granollers i Les Franqueses, des de la secció sindical de CNT al servei ens informen de les següents qüestions.

  1. Ja s’ha celebrat el judici contra IMESAPI que les seccions sindicals de CNT i CGT van interposar, com a conflicte col·lecitu, per l’incompliment per part de l’empresa del pacte de fi de vaga que definia la “concreta aplicació del ERTE signat a Madrid al centre de treball de Granollers”. Recordem que l’empresa va incomplir l’acord, aplicant finalment i de forma unilateral el pacte signat a Madrid i davant de la pressió de la secció sindical va acabar per acomiadar a varis treballadors, entre ells el Delegat Sindical de CNT.
    El judici està vist per sentència, i esperem una ressolució favorable als interessos dels treballadors.
  2. L’Ajuntament de Granollers ha adjudicat finalment el concurs de manteniment del servei d’enllumenat públic del municipi a l’empresa SECE(SOCIEDAD ESPAÑOLA DE CONSTRUCCIONES ELÉCTRICAS), S.A., afincada a Badalona i que porta el manteniment d’altres municipis, amb un pressupost de 3.443.500,33 euros durant un període de 48 mesos. Des de CNT esperem que finalment el consistori mantingui la seva paraula amb els treballadors del servei, fent possible que l’empresa entrant contracti al major nombre possible de treballadors del servei.
  3. Més d’un any després que els treballadors de IMESAPI Granollers denunciessin a magistratura la retirada unilateral, per part de l’empresa, d’un plus que venien percebent (i que era també un dels motius de la vaga indefinida de 36 dies que va tenir lloc als mesos de desembre-gener passats) s’ha arribat a una conciliació judicial. En l’acord l’empresa retornarà als demandants unes quantitats debudes i, així mateix, retorna el plus segons la proposta dels treballadors: és a dir, un plus lineal per a totes les categories professionals de 250 euros bruts. Una bona notícia que finalment apugin el sou en un moment de contínues retallades laborals i socials.
  4. El judici per a la readmisió del delegat sindical de CNT a IMESAPI està previst per al mes de gener de 2014, en el que esperem que el Jutjat de lo Social de Granollers núm. 1 ens doni la raó i condemni a IMESAPI a readmetre al company per acomiadament nul integral per vulneració de drets fonamentals, que és l’objectiu del treballador així com del nostre sindicat.

Seguirem informant!

Secció Sindical CNT-IMESAPI.