mani

A les 17h a la Pl.Creu Alta
Jornada laboral de 35 hores setmanals, sense reducció salarial.

Oposició frontal a tot acomiadament i ERE:

-No a la negocació d’acomiadaments i al pacte social en què ens ha portat el sindicalisme groc (CCOO i UGT), no són sindicats, sinó gestories de treball que viuen de les grans subvencions estatals i que s’enduen beneficis dels ERE’S que firmen (veure cas dels ERE’S fraudulents d’Andalusia) i que a més s’enriqueixen d’altres negocis com d’ empreses asseguradores de pensions o agències de viatges.

-Desde els pactes de la Moncloa que la classe treballadora no para de rebre retallades sobre els seus drets conquerits. És per això que cal un reforçament dels sindicats i organitzacions combatives oposades al pacte social per tal de fer front als acomiadaments, ERE’S, reformes a la baixa, i a la precarització laboral. Les millores aconseguides per la classe treballadora s’han aconseguit mitjançant la mobilització i la lluita directa contra el capital. Per tal de plantar cara a tots aquests atacs, es fa necessària una Vaga General de cara la tardor.

Autogestió:

-Davant el tancament i fugida d’empreses a l’estranger per augmentar els beneficis, control obrer de tota empresa econòmicament viable que pretengui tancar.

Defensa dels serveis públics i les pensions:

-No al tancament de CAP’S ni a l’ externalització del serveis hospitalaris.

-No a la pujada dels preus del transport públic.

-No a l’elitizació de l’ensenyament, no a les pujades de les taxes universitàries, llibres de text gratuïts.

-Oposició a la contrareforma de les pensions. Preténen reduïr les pensions en funció de l’esperança de vida, una pèrdua estimada d’un 5% cada 10 anys, les pensions ja no s’ajustaran a l’IPC, fet que suposarà que cada augment del cost de la vida repercuteixi en un deteriorament de les nostres pensions.

-Per tal de finançar aquests serveis públics: fi del rescat milionari de la banca; que bancs i caixes paguin un impost extra i proporcional als moviments en cada estat on actuen per tal de finançar assegurances d’atur, pensions i polítiques socials; augment dels impostos sobre les grans fortunes; reducció dels càrrecs i sous polítics, eliminació de les ajudes a les diferents confessions religioses, eliminació de les subvencions milionàries a sindicats i partits; reducció del pressupost militar i eliminació de les missions militars a l’estranger, així com la oposició a l’augment dels recursos destinats a cossos com la BRIMO dels Mossos d’Esquadra.

Trenquem amb la UE i la troika:

-Trenquem amb les retallades imposades per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el FMI. Per tal de recuperar la sobirania política i econòmica cal trencar amb una U.E construïda desde dalt per la banca i les grans potències capitalistes.

Coordinadora sindical de Sabadell: CNT,CGT,CO.BAS
Confederació Nacional del Treball
Confederació General del Treball
Comissions de Base