La nova llei de seguretat ciutadana:

Entre les noves mesures de la nova llei de seguretat ciutadana destaquen:

– Infracció administrativa “greu” i multes de 1.001 a 30.000 euros per insultar, vexar, amenaçar o coaccionar els membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat durant una manifestació.

-És considerada com a infracció “molt greu”, sancionada amb entre 30.001 i 600.000 euros, l’ús i la distribució d’imatges de policies i les seves dades personals, ja que es considera un atemptat contra la seva intimitat, la de la seva família o poden posar en risc una operació. Així que gravar o fotografiar els abusos de poder de la policia, pot comportar una sanció de fins a 600.000 euros.

– Es prohibeixen les concentracions davant les institucions de l’Estat, si aquestes no han estat comunicades legalment i amb l’antelació corresponent. Aquesta falta també serà considerada com a “molt greu” i sancionada amb multes de fins a 600.000 euros, aquestes multes poden recaure tant els convocants, com als participants o instigadors.

– Es crearan les anomenades “zones de seguretat” per tal de que els “escraches” no siguin efectius.

-Serà sancionat com a falta greu la participació en disturbis ocultant la identitat amb la utilització de caputxes, gorres, mocadors, mascares, passa-muntanyes,etc.

– Obligatorietat d’identificar-se davant les forces de seguretat, aquestes podran immobilitzar una persona fins que se’n comprovi la seva identitat, així els agents podran fer aquesta gestió en el mateix lloc de la detenció.

-També serà considerada com a falta “molt greu”,  la pertorbació de l’ordre públic en espectacles, esdeveniments esportius, actes religiosos i altres actes públics.

– Celebrar un “botellón” en llocs públics no autoritzats, és considerat com a falta greu amb una sanció que pot arribar als 30.000 euros, de la mateixa manera que és considerat com a falta greu el consum o tinença de drogues il·legals, tot i que l’objectiu no sigui el tràfic.

Totes aquestes mesures en base a penes-multa pretenen novament estrangular la creixent protesta social causada per la crisi econòmica. No hi han diners per garantir una sanitat o ensenyament públic de qualitat, però si que n’hi han quan es tracta de mantenir expresidents (http://www.publico.es/espana/422085/los-expresidentes-con-sueldo-privado-seguiran-cobrando-pension-publica /http://old.kaosenlared.net/noticia/els-expresidents-generalitat-tenen-paga-115.000-euros-anuals ), càrrecs polítics de confiança, rescatar bancs, augmentar el pressupost militar (http://actualidad.rt.com/actualidad/view/103687-espana-defensa-presupuesto-crisis) o comprar noves joguines pel antidisturbis (http://www.ara.cat/societat/mossos-utilitzaran-plataformes-llancament-manifestacions_0_936506511.html)

http://politica.elpais.com/politica/2013/11/19/actualidad/1384819985_742890.html

http://www.ara.cat/societat/llei_de_seguretat_ciutadana-manifestacio-policia_0_1032496888.html

http://www.publico.es/482327/la-ley-de-seguridad-ciudadana-una-mordaza-para-los-que-protestan

La criminalització de l’anarquisme:

Els 5 de Barcelona:

Si bé l’anarquisme al llarg de la història sempre ha estat perseguit per tot tipus de governs i poderosos, al ser una ideologia contrària a tot poder i que més d’una vegada ha fet tremolar governs i estats sencers, la criminalització sobre l’anarquisme a l’estat espanyol s’ha tornat a aguditzar en els últims mesos. Primer va ser el 15M passat amb la detenció de 5 anarquistes a diversos punts de la província de Barcelona i el registre de l’Ateneu Llibertari de Sabadell, la operació va ser executada per odre del jutge Pedraz de l’Audiència Nacional, se’ls acusava d’enaltiment del terrorisme via facebook i de fixar objectius i amenaçar-los (també via facebook), l’operació va comportar el requisament del següent arsenal:

mossos3 mossos4

Finalment després de passar 124 dies a la presó,  els 5 de Barcelona, van ser posats en llibertat provisional.

+Informació sobre els 5 de Barcelona i l’operació del jutge Pedraz:

http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/24688

http://freedomforthefive.wordpress.com/2013/06/04/cerca-de-300-personas-en-la-manifestacion-de-apoyo-a-los-5-de-barcelona-el-pasado-domingo-en-madrid/

http://cntsabadell.wordpress.com/2013/06/09/cronica-manifestacio-8-de-juny-a-sabadell/

http://cntsabadell.wordpress.com/2013/05/15/sobre-el-show-dels-mossos-desquadra-a-lateneu-aquest-mati-i-algunes-informacions-erronies/

http://cntsabadell.wordpress.com/2013/05/20/posicionamiento-de-la-cnt-sabadell-ante-la-operacion-represiva-del-15-de-mayo/

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/68473-%C2%A1por-fin-auto-de-libertad-provisional-para-lxs-5-anarquistas-de-barcelona.html

5 anarquistes més detinguts a Barcelona:

1384327911_258093_67210000_fotograma_4

El passat 13 de novembre va ser detinguts 5 companys/es anarquistes més, sota l’acusació d’haver sigut els autors materials de l’artefacte explosiu a la Basilica del Pilar de Zaragoza  que va trencar quatre bancs. Van ser traslladats a Madrid on estigueren 5 dies sota la llei antiterrorista. El diumenge 17 de novembre van passar a disposició judicial davant el jutge Eloy Velasco a l’Audiència Nacional, aquest va decretar la llibertat per  Rocio Yune, Gerardo Damian y Valeria sota els càrrecs de pertinença a organització terrorista, delicte d’estralls en grau de consumació i delicte d’estralls en grau de conspiració. Tant Monica com Francisco Javier es troben en presó preventiva en règim FIES al C.P. Soto del Real (Madrid).

Aquestes noves detencions formen part de la persecució de l’estat recolzat per la seva premsa que des de la Vaga General del passat 29 M del 2012 s’ha dedicat a assenyalar i criminalitzar al moviment llibertari, llençant notícies sensacionalistes sobre suposats líders anarquistes d’altres països que entrenen els d’aquí, sobre un suposat triangle anarquista mediterrani -Grècia, Itàlia, Estat espanyol-, sobre l’infiltració d’anarquistes violents en les protestes, etc, una mostra d’aquesta premsa escombraria:

anarco-alqaede

 

http://politica.elpais.com/politica/2013/11/16/actualidad/1384634166_919791.html: anarquisme i Al-Qaeda?!

http://www.europapress.es/nacional/noticia-anarquistas-radicales-italianos-griegos-visitaron-espana-adoctrinar-grupos-antisistema-20131002191535.html
http://www.cadenaser.com/espana/articulo/grupos-anarquistas-espanoles-disenan-estrategias-conjuntas-italianos-griegos/csrcsrpor/20130429csrcsrnac_4/Tes: Notícies sensacionalistes, sense cap prova d’aquest suposat triangle anarquista.

http://www.larazon.es/detalle_normal/noticias/4342945/espana/la-internacional-anarquista-se-reunio-en-enero-en-madrid#.UoeSkY1Vg7A: La Internacional Anarquista del Terror, no sona malament si el que es vol és enganyar a espectadors de programes com “Hombres y Mujeres y Viceversa”.

http://www.20minutos.es/noticia/1937526/0/anarquistas/comando-mateo-morral/jovenes-madrilenos/: Aquí diuen que són anarquistes de Madrid, i al final els detinguts resulten ser de nacionalitat xilena instal·lats a Barcelona.

http://politica.elpais.com/politica/2013/11/16/actualidad/1384635037_796837.html: Ara que els detinguts són xilens, resulta que els que es reunien i conspiraven eren els anarquistes xilens i de l’estat espanyol. “Al loro” amb el cartell perillós de la Fira Anarquista del Llibre.

En fi, que tot aquesta escalada repressiva contra l’anarquisme, no és res més que una manera d’aconseguir espantar a la gent, saben que la crisi va per llarg i que la protesta social ha anat creixent en els últims temps. I aquí es tracta de perseguir i criminalitzar no només l’anarquisme sinó tots els moviments socials més combatius que qüestionen alguns d’aquests dogmes sagrats:

-El sistema d’economia de mercat, el capitalisme.

– La propietat privada. O simplement el dret a un habitatge digne per tothom, per sobre dels beneficis i l’especulació d’uns pocs.

-L’estat, les seves institucions i el sistema representatiu.

-La sacro santa “unidad de la patria”.

La millor resposta és seguir qüestionant tot allò que no considerem just, seguir treballant per la justícia social i la llibertat i dotar-nos d’eines pròpies per poder defensar-nos de la seva criminalització i repressió.

Secretaria d’Organització

CNT-AIT Sabadell

Altres articles sobre la repressió contra el moviment llibertari:

http://www.elpratllibertari.cat/?p=1198

http://www.alasbarricadas.org/noticias/node/26926

http://www.portaloaca.com/opinion/8248-claves-de-la-ofensiva-mediatica-anti-anarquista-el-tandem-medios-policia.html