Pancarta desplegada en els accesos a la Fira BCN Rail

Aquest dijous 19 de novembre, tot just un dia després de què l’empresa COMSA-EMTE presentés els Expedients d’acomiadament col·lectiu i per modificar les condicions laborals.  Treballadors de COMSA van fer acte de presència a les portes de la Fira BCN Rail, a la que participen diverses empreses del sector ferroviari del grup COMSA-EMTE, per mostrar el seu rebuig a les mesures que pretén implantar la direcció del hoolding empresarial i que previsiblement entraran en vigor el pròxim mes de gener mitjançant l’aplicació d’un nou ERO i una modificació de les condicions laborals que implicarà entre altres una reducció del sou de la plantilla d’un mínim de fins al 10%.

Per la seva part la recentment constituïda secció sindical de la CNT a COMSA, adherida al Sindicat d’Oficis Varis del Prat, ha demanat poder ser present a les negociacions que s’obriran a partir d’ara entre l’empresa i representants dels treballadors i les treballadores.

COMSA-EMTE, és una de les grans constructores més importants de tot l’estat espanyol, i esta controlada per la família Sumarroca i la família Miarnau.

El president del grup, Jordi Miarnau va sortir fa poc a l’informe de la revista Forbes, como la fortuna núm. 43 de l’Estat Espanyol amb 475 milions de €. Per la seva part l’altre tentacle de COMSA és la familia Sumarroca, màxima beneficiària de contractes públics. Carles Sumarroca (pare), el seu actual president d’honor, juntament amb Jordi Pujol és un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

El president de COMSA Jordi Miarnau amb Artur Mas.

Es podria dir que la família Sumarroca, té una responsabilitat molt gran en l’alt índex d’atur que hi ha a Catalunya i que la seva única preocupació és el seu enriquiment personal i molt poc els interessos i el progrés de Catalunya i el benestar del poble català.

Precisament Carles Sumarroca (fill), com vicepresident de la constructora COMSA-EMTE, està tancant fàbriques a Catalunya, deixant als seus treballadors i treballadores al carrer, mentre s’enriqueix amb la seva habitual participació en projectes pagats amb diners públics.

+Informació adicional dels Sumarroca:
 Desmantellament interessat de la sanitat pública