La Central Sindical convoca una jornada de lluita estatal contra els acomiadaments de Mercadona , que s’articularà des de diferents ciutats de l’Estat espanyol durant la setmana del 17 al 23 de febrer .

La Confederació Nacional del Treball porta més de 10 anys desenvolupant conflictes sindicals contra Mercadona a tot l’Estat . Entre les accions empreses , es troba la convocatòria d’una vaga indefinida que va arribar als 13 mesos , els/les treballadors/es readmesos/es després d’haver estat acomiadat /des per repressió sindical, la implantació de Seccions Sindicals i una lluita sindical continuada perquè aquesta empresa – premiada per la seva suposada excel·lència empresarial – respecti els drets de la plantilla .

Actualment , CNT segueix mantenint conflictes en diferents ciutats , destacant l’acomiadament disciplinari sense indemnització de més d’una desena d’afiliats/es de les botigues de Xàtiva i Alzira, a la província de València , que portaven treballant per a Mercadona entre 20 i 30 anys .

CNT segueix sent un referent per als treballadors i treballadores de Mercadona , ja que la resta de sindicats amb presència en el Comitè d’Empresa segueix guardant silenci mentre se succeeix l’augment d’acomiadaments disciplinaris ” fabricats”, la repressió sindical i les pressions als/les treballadors/es que estan de baixa , a més dels casos d’assetjament que han disparat les baixes per depressió . Davant d’això, la resta de sindicats es conforma amb la negociació d’una mínima pujada salarial, noves contractacions per suplantar als/les acomiadats/es amb més antiguitat i privilegis per als seus respectius/ves Delegats/des sindicals .

Les accions que tindran lloc contra Mercadona durant la setmana del 17 al 23 de febrer, no són les primeres a emprendre  doncs amb anterioritat a aquesta setmana de lluita estatal, el conjunt de la Confederació ja ha realitzat diversos actes solidaris de protesta a Gijón , Vigo, Málaga, Madrid, Aranjuez , Salamanca , Santa Cruz de Tenerife, Jerez de la Frontera , Zaragoza , Fraga , Cornellà i Almeria, a més de diferents ciutats de la província de València- inclosa la seu central de Mercadona, a Tavernes Blanques .

El Sindicat adverteix que no tolerarà ni un acomiadament més a l’empresa – quan a més segueix obtenint beneficis milionaris-. Les concentracions i actes informatius tindran lloc fins que Mercadona accepti les reivindicacions dels/les treballadors/es de CNT acomiadats/es i els pagui la quantitat corresponent als acomiadaments , canviant la seva política empresarial de repressió sindical i assetjament. La Confederació Nacional del Treball realitza , així mateix, una campanya de boicot contra els supermercats Mercadona , emplaçant a la clientela a què es solidaritzi i col·labori deixant de comprar a les seves botigues .

CNT fa una crida als treballadors/es de Mercadona perquè vagin al seu Sindicat més pròxim, realitzin les consultes que estimin oportunes i s’organitzin contra l’acomiadament . També poden accedir al fòrum de mercacoso per obtenir més informació .

CNT -València

http://valencia.cnt.es/

CNT -Vall d’Albaida

http://valldalbaidacnt.blogspot.com.es/

Fòrum Mercacoso

http://mercacoso.cnt.es/foro/

 

Confederació Nacional del Treball

mercadona_valldalbaidaCNTMERCADONA