El passat divendres 12 de Juny es va presentar a Sabadell el documental: Ouróboros, la espiral de la pobreza al Casal Pere Quart de Sabadell.

El documental tracta de com s’ organitzen diferents col.lectius per acabar amb la seva situació de pobresa per ells mateixos, però alhora criticant o analitzant les causes que els han dut a aquesta situació, cosa que ha xocat de front amb organitzacions religioses com Càrites o el Banc d’ aliments, que han arribat fins i tot a denunciar-los per la utilització del nom de Banco de Alimentos a Madrid o a trucar a la policía quan es feien peticions de menjar.

P1060949

Conchi Arias membre de la Plataforma d’ afectats per la hipoteca de Sabadell (PAH) va explicar la tasca que estan portant a terme, concretament a la comissió d’ autogestió alternativa, que fan desde autoabastiment i abastiment de menjar fins a mercats d’ intercanvi amb roba o xerrades informatives i formatives.

 

Julio Reyero militant del gurp Albatros de la FAI (promotora del documental) va explicar com els grups religiosos més reaccionaris de l’ estat espanyol, com l’Opus dei o fins i tot alts carrecs del PP, estan darrera de organitzacions com el Banc d’aliments, Cáritas o Intermon Oxfam, convertint a l’ executor de les polítiques que ens porten a l’ exclusió (atur, ajudes als bancs, mutues, desmantellament de la seguretat social…) en quí després ajuda als pobres de forma caritativa. Això dona nom al documental, doncs l’ Ouróboros significa esforç etern i inútil, doncs qui no es qüestiona d’ on ve la pobresa no els interessa de cap manera acabar amb ella.

Des del sindicat valorem positivament aquests actes que ajuden a informar-nos i a tenir un pensament crític amb el que ens envolta, profunditzant on els mitjans de comunicació no arriben o no hi volen arribar.

P1060948

 

Deixa un comentari