• Els treballadors denúncien que la firma vol desfer-se de bona part del personal
  • Culpen a la direcció de la mala gestió i els deutes acumulats amb l’administració 

 

L’empresa de transports de Sabadell està en venda des del mes de Juliol. Porta més de tres anys sense pagar el lloguer de la Nau propietat del Ajuntament, deu les pagues extres als treballadors i, tot i no estar confirmat, deu també a antics administradors.

L’empresa va iniciar un ERTO el mes de Març d’enguany, expedient que va ser denunciat i recorregut per la secció Sindical de CNT, que representa al 30% de la plantilla. Els treballadors denúncien que la Emílio i Rosario Navarro -els propietaris de l’empresa- volen vendre l’empresa a una altra filial del seu propi grup com Carry&Send o bé un tercer vinculat a la firma com Motul Iberica. Segons els empleats, la causa podria ser el temor de la direcció al judici per l’ERTO que tindrà lloc el proper mes de Novembre, un judici que la CNT té el convenciment de guanyar, i el fet que per aquelles dates també caldrà abonar les pagues extra adeutades, així com un deute que Navarro Logística manté amb l’Ajuntament de la ciutat.

La secció sindical de CNT s’ha personat al concurs d’acreedors i, tot i que ha demanat explicacions a l’empresa, els propietaris s’han negat a informar sobre l’actual estat de la compra-venta de la societat. Per a CNT hi ha el temor que els empresaris planegin una maniobra fraudulenta per a només subrogar a alguns del empleats que alhora són familiars de la direcció, vulnerant així els drets laborals del conjunt de treballadors de l’empresa.

Per altra banda, CNT s’ha reunit amb l’Ajuntament de Sabadell qui ha confirmat a la central anarconsindicalista el deute de 3 milions d’euros amb Vimusa, deute que els administradors de l’empresa han anat acumulant des de l’any 2011. Davant d’aquesta informació, la plantilla està reclamant transparència i obtenir garanties que es mantindran els llocs de treball sense lesionar drets individuals o col·lectius.

 

Deixa un comentari