A la classe treballadora de Sabadell

Els darrers anys les treballadores i treballadors de Catalunya hem patit una important degradació de les nostres condicions de vida. Hem experimentat una caiguda general dels nostres salaris. Hem vist com les reformes laborals dels anys 2010 i 2012 han provocat un increment de la nostra indefensió vers els empresaris, que s’ha traduït en major precarietat i un empitjorament general de les nostres condicions de treball. En paral·lel, hem assistit a un increment de la repressió, amb vaguistes i militants socials jutjats, la imposició de multes en el marc de la Llei Mordassa, etc.

Els darrers dies i setmanes, arran de les demandes d’autodeterminació del poble català, hem observat com aquesta repressió s’ha estès a molts altres àmbits de la nostra societat, en el que sembla ser un procés general de suspensió de drets civils per part de l’Estat.

Cridem a la solidaritat amb la classe treballadora catalana davant la situació de militarització i repressió que patim i un soscavament dels nostres drets i llibertats essencials i que marca un greu precedent el qual no estem disposades a permetre.

Des del Comitè de Vaga de Sabadell exigim:

  1. Aturar la suspensió general de drets civils experimentada aquests darrers dies (amb registres, tancament de pàgines web, violació de la correspondència, prohibició d’actes col·lectius, etc.), uns drets que les darreres reformes del codi penal i la “llei mordassa” ja havien deixat molt malmesos. Aquesta retallada de drets erosiona la capacitat de defensa de la classe treballadora en tots els àmbits i, específicament, en el laboral.

  2. La fi de la presència de cossos policials i militars en molts llocs de treball, com hem estat patint, a impremtes, escoles, empreses de missatgeria, etc., les darreres setmanes.

  3. La derogació de les reformes laborals dels anys 2010 i 2012.

Fem una crida general a altres moviments i col·lectius socials i a tota la població per a la defensa de les nostres llibertats col·lectives.

Manifestació 12h Eix Macià (davant del Corte Inglés)

2 d’octubre del 2017

Comitè de Vaga de Sabadell (CGT Sabadell, CNT Sabadell, COS Vallès)

Deixa un comentari