Segons informació del diari “El correo“, el director de cinema Javier Ruiz Caldera ja ha començat a rodar el film, on l’actor Juan José Ballesta encarnarà a Lucio Urtubia.

La vida de l’Anarquista ja havia estat portada a la pantalla al documental que porta el seu nom “Lucio” dirigida per Aitor Arregui i Jose Mari Goenaga el 2007.

El documental es va projectar el febrer del 2016 a Sabadell al casal Pere Quart en un acte del sindicat CNT on van assistir 350 persones omplint la sala d’actes i va comptar amb la presència del mateix Lucio Urtubia i també de l’editor de Txalaparta (que ha publicat diferents llibres sobre la seva vida) Jose Mari esperza.

El sindicat CNT considera una sort haver pogut comptar amb la presència del Lluitador anarquista uns anys abans de la seva mort el 18 de juliol del passat 2020.

El Sindicat desitjaria que la pel·lícula de Netflix s’allunyi dels tòpics de les falsificacions, robatoris i persecucions policials i es centrés en el que van representar els anarquistes expropiadors, doncs Lucio Urtubia no era l’únic anarquista que va exercir aquesta forma de lluita.

De fet, segons del sindicat, figures com Durruti, Ascaso, Severino di Giovani, Miguel Arcangel Rossinga, o més actuals com Alfredo Bonnano o el mateix Lucio son l’exemple de lluitadors que consideraven lícit robar als rics per oferir-ho no als pobres sinó a organitzacions que defensaven els interessos dels pobres en contra dels rics, com és el cas de Lucio Urtubia

Lucio Urtubia a l’auditori del casal Pere Quart de Sabadell (CNT)

Deixa un comentari