A Europa l’abstenció ha arribat el 57,6%, a l’estat espanyol ha sigut una mica inferior, un 55,7%, Catalunya ha sigut la comunitat autònoma amb un percentatge més alt d’abstenció, un 62,5%. La gent cada vegada està més farta dels polítics, de que em comptes de dedicar-se a arreglar els problemes de la gent, es discuteixin per veure qui és el menys dolent dels dos (aquí cal senyalar especialment la vergonyosa campanya que porta fent el PSC, que en comptes d’aportar propostes es dedica a fer por avisant dels perills del llop de la dreta). Aquesta abstenció però no és cap victòria pels anarcosindicalistes, una victòria seria una abstenció activa, que la gent s’organitzés en organitzacions horitzontals com la nostra i participéssim tots en la transformació social, per tant encara queda molt camí per fer, tot i que els polítics cada vegada ens ho deixen més fàcil.

El PP ha sigut el partit més votat amb un 42,3% i 23 escons, seguit del PSOE amb un 38,51% dels vots i 21 escons, la Coalició per Europa (CiU+PNB+Coalicion Canaria+Bloc Nacionalista Valencià+Partido Andalucista+Unió Mallorquina) un 5,12% i 2 escons, IU-ICV-EUIA-BA (IU+ICV-EUiA+Bloque por Asturies: la Izquierda) un 3,73% i 2 escons, UpyD un 2,87% i 1 escó i finalment EdP-V : Europa dels Pobles-Els verds (Eusko Alkartasuna+Els Verds+Aralar+BNG+ERC+Chunta Aragonesista) un 2,5% i 1 escó.

La victòria de la dreta es dóna a la majoria de països d’Europa. A l’estat espanyol el PSOE paga la crisi i perd 3 diputats, el PP no es veu afectat pels casos de corrupció, el País Valencià mateix treu 100000 vots més que el 2004. Una altre nota a destacar és l’entrada del partit ultra-espanyolista i centralista de Rosa Díez UpyD en contraposició a l’enfonsament de Ciudadanos. Iniciativa Internacionalista, la candidatura d’Izquierda Castellana més membres de l’esquerra independentista catalana, sindicalistes i Corrent Roig, que va estar apunt de ser il·legalitzada i ha tingut el recolzament de l’esquerra abertzale, ha obtingut 175.895 vots però no ha tret cap escó. Aquesta candidatura ha denunciat diverses irregularitats durant el procés electoral, com falta de paperetes a diversos col·legis electorals o recompte de vot irregular, vots d’II han passat a altres formacions. A nosaltres tot això tampoc ens estranyaria.

Cal avisar del creixement de l’extrema dreta a països com Àustria i Holanda, on ha esdevingut segona força. Tots sabem que en moments de crisi l’extrema dreta aprofita per culpar d’ella els més dèbils i els que pensen diferent: immigrants, minories i esquerranistes. Si la crisi dura més temps, haurem d’estar atents per evitar que avancin els discursos xenòfobs, de moment afortunadament a l’estat espanyol el conjunt de forces d’extrema dreta han tret uns resultats rídiculs.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Quan ens costa mantenir a cada eurodiputat?

Pels eurodiputats espanyols el sou base són 3.000 i escaig euros nets al mes, que s’augmentaran fins als 7.400 bruts (5.800 € nets). Segons el país, els eurodiputats cobren més o menys, així, els búlgars cobren entre 750 euros, mentre que els italians cobren al voltant de 11.000 euros.
A això cal sumar-hi els extres:
1) Cada eurodiputat espanyol disposa de 17.000 euros mensuals per a contractar ajudants (fins a un màxim de 4). Solen contractar com a ajudant la dóna o la filla, pagant-los aquests diners. Sinó, solen contractar un becari  per 700-800 euros.

2) Per material d’oficina reben 3.000 €. Cada mes! Dubtem molt que se’ls gastin tots en material d’oficina…

3) Vols: s’estipula que els eurodiputats han de viatjar en Classe Business (i per uns barems, se’ls assignen uns diners per aquests vols). Molts d’ells viatgen en classe turista i es queden la (enorme) diferència. A més, en el cas d’Espanya no hi ha companyies que volin Madrid-Brusel·les o Barcelona-Brusel·les en classe Business, només hi ha companyies de baix cost que realitzin aquest vol.

4) Vols per altres/convidats: se’ls permet convidar a persones a Brussel·les (amb vols pagats). El que fan alguns és buscar vols amb diverses escales (quan el vol real és un de sol sense escales) o partint d’orígens més llunyans (en el cas d’Espanya, des de Gibraltar, Melilla, etc) i quedar-se la diferència.

5) Allotjament i dietes: se’ls destina una quantitat de diners per hotels + dietes. Cada eurodiputat disposa d’un petit apartament-oficina (adjunt al Parlament) en el que tenen bany+dutxa i un llit per descansar. Molts d’ells passen la nit aquí i s’embutxaquen el que els costaria l’hotel.

Ells parlen de crisi, mentre ens roben a la nostra cara.