Comunicat de premsa des de La Bisbal d’Empordà, a 25 de maig del 2011

Divendres 20 de maig a migdia un company de CNT-AIT va ser detingut per la policia municipal de La Bisbal d’Empordà, després que un veí denunciés que es tocava la propaganda electoral. En demanar-se-li la documentació i aleshores anar-la a buscar, diversos policies van baixar del cotxe patrulla i se li van llançar a sobre violentament, fins que després a comissaria van accedir portar-lo al consultori mèdic per curar-li les ferides a la cara.

En acudir l’advocat del Sindicat se li va dir que el custodiaven a la comissaria de Mossos d’Esquadra, lloc on li van denegar la possibilitat de deixar la detenció sense efecte amb la citació judicial per declarar. Segons els policies, mantindrien el sindicalista al calabós fins l’endemà a primera hora del matí, quan li prendrien declaració davant el jutge i/o farien un judici ràpid.

L’endemà dissabte, l’advocat de CNT-AIT va tornar a acudir per assistir el company
detingut, i la sorpresa va ser trobar-se que no el van posar a disposició judicial per aclarir els fets i el van deixar anar. Amb aquest engany de la policia, la única raó coherent amb fer passar una nit al calabós un militant de CNT-AIT és la de castigar-lo fora de la llei per la seva oposició a la propaganda electoral.

Aprofitem aquest comunicat per denunciar la desvergonya política de les institucions que subvencionen milionàriament els cartells i banderoles pels carrers de pobles i ciutats, que es dediquen a difondre fotogràficament la cara dels poca-vergonyes i els seus absurds lemes que no construeixen res a la nostra societat. Al contrari, intenten exaltar una imatge familiar i festiva d’una democràcia que no existeix.