Amb el perill de pluja i la coincidència amb dues importants convocatòries a Barcelona -pel jove assassinat a París per nazis i pels detinguts de Les Corts- teníem certa por a una baixa participació a la nostra convocatòria. El límit psicològic per fer una manifestació amb cara i ulls era de ser un mínim de 100 persones. Aquest objectiu mínim es va assolir i valorem molt positivament la participació de totes les persones convocades per la CNT i els col·lectius que conformen l’Ateneu Llibertari de Sabadell el passat dissabte 8 de juny.

mani

Potser la participació de companys i companyes d’altres moviments anticapitalistes podria haver sigut més elevada, però malgrat tot no podem negar que van assistir força companyes i companys d’altres organitzacions anticapitalistes a les quals se’ls ha de valorar molt positivament el seu gest. En els temps actuals i davant certes actuacions policials, més enllà de les distàncies ideològiques, tot l’espectre anticapitalista hauria de tenir unitat en un sentit molt clar: si ens toquen a uns ens toquen a totes. Ahir van ser 5 persones detingudes per difondre consignes anticapitalistes a les xarxes socials, potser no del gust de tothom, però empresonades per un clar i digne exercici de llibertat d’expressió. De postre, un local, el de l’Ateneu Llibertari, va ser destrossat per uniformats. Això va ser ahir, però demà què podrà ser? El tancament d’una ràdio autogestionada? O l’escorcoll del local d’una organització anticapitalista? O potser veurem presons plenes de gent per pensar diferent a les directrius del Déu Mercat!?

La marxa va sortir de la Plaça de la Creu Alta a volts de les 18:30 sentit centre. Durant la marxa que va finalitzar a la Rambla i va rebre mostres de simpatia per bona part de la gent que començava a aplegar-se pels carrers de Sabadell, es van corejar diverses consignes anticapitalistes i antiautoritàries, es va reclamar la llibertat de les persones preses i es criticà durament les polítiques repressives actuals.

El manifest unitari es va llegir en diverses parades de la marxa. A una d’elles, davant la façana de l’Ajuntament, amb la seu del Banc Sabadell a una banda i de la santíssima església del centre (malauradament restaurada), un company de la CNT es va sumar a dir la seva, amb passió i energia, escalfant a part de l’assistència i persones que s’aturaven a escoltar els aleshores concentrats. Aquest company va afirmar que les crisis sempre les paguen les classes populars o que moviments com el de la PAH eren un exemple a seguir malgrat que amb la ILP a Madrid no van aconseguir res. Entre d’altres reflexions va afirmar que aquests tipus de cops repressius són part de les estratègies del Sistema capitalista per atemorir i debilitar a la dissidència i que calia ser solidaris. Totes les intervencions van rebre mostres de simpatia i diverses persones es van sumar a la marxa després d’informar-se del motiu, aspecte que valorem molt positivament.

La manifestació fa finalitzar sense incidents a volts de les 19:45h.

Crònica i valoració personal d’un afiliat a la CNT de Sabadell

09/06/2013