El dijous 30 de març, al museu d’història de Sabadell, presentarem la conferència “Salvador Seguí i el pistolerisme a Sabadell (1917-1923).

La conferència serà a càrrec de Soledad Bengoechea Echaondo, doctora en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i Arnau Berenguer Garrigós, historiador sabadellenc i creador de la web “Història de Sabadell s. XIX-XX”.

Des de la CNT de Sabadell volem reivindicar la figura d’ El noi del Sucre, que va morir sent secretari general de la CNT a Catalunya i que va ser un dels revolucionaris anarcosindicalistes més importants de la història.

Home de consensos i obsessionat amb la formació obrera i en l’enfortiment de l’estructura de la CNT, ha estat reivindicat com a figura de moltes lluites, però la veritat és que va ser un militant de la CNT fins que va morir assassinat el 1923, a mans dels pistolers del sindicat lliure (no era ni una cosa ni l’altre) pagats per la patronal.

La seva mort, com la de molts altres anarcosindicalistes no va aturar ni molt menys el sindicat, que va créixer exponencialment portant millores als treballadors, millores que encara avui conservem.

La conferència serà dijous 30 de març a les 18h al museu d’història de Sabadell. (Carrer Sant Antoni 13)

Deixa un comentari