El sindicat CGT denuncia que dos dels seus delegats a l’Hospital Clínic han estat sancionats per la direcció del centre per haver muntat una taula informativa sobre les retallades als passadissos del centre sanitari. Segons el sindicat, la direcció els ha traslladat que “no és missió d’un sindicat, el donar ni el rebre la informació dels canvis a l’Hospital”. CGT considera que “s’està vulnerant el dret constitucional a la llibertat d’expressió, al dret a la informació en l’ampli sentit de la paraula, caient en una actitud que s’aproxima a la coacció”.

Els dos delegats de CGT van estar de les 10.00 a les 14.00 hores del passat dimecres informant a treballadors i usuaris de les retallades, i recollint les seves opinions sobre com ha canviat l’atenció després de la tisorada autonòmica.

El sindicat assegura que, si l’expedient no és retirat, prendran les mesures “que considerem oportunes i que vagin encaminades a que es deixi d’impedir la llibertat d’expressió i d’informació per la que durant tants anys hem lluitat”.

Les retallades

Fins al moment, a l’Hospital Clínic s’han tancat entre 50 i 100 llits, i les llistes d’espera per a les proves diagnòstiques i preventives han augmentat un mes. A més, s’ha tancat el centre d’Urgències del carrer València, derivant l’activitat cap als centres de Manso, Sagrada Família i altres clíniques privades de la zona.

A més, no es cobreixen les baixes de menys de set dies ni en alguns casos les vacances, i els quiròfans es tanquen a la tarda.

Catalunya Press 12/07/2011

 

Extret de IMC Barcelona