Els treballadors del servei municipal de jardineria de Sant Just Desvern, empleats a la empresa contrata del servei per ACSA Obras e Infraestructuras, S.A. estan en lluita per un treball digne i un servei de qualitat. En concret, els treballadors venen denunciant la temporalitat i la precarietat laboral que hi ha a la plantilla fins al punt que cap treballador del servei té contracte indefinit ni se li aplica la categoria laboral que li correspon tant pel Conveni Col·lectiu com pel mateix Pleg de Condicions que l’Ajuntament de Sant Just estableix. Com a mostra d’aquesta situació, en els darrers 2 anys 23 empleats de la contrata s’han vist obligats a deixar la feina per les condicions en què s’hi treballa.

Per a la Secció Sindical de CNT a ACSA, és evident que aquesta política laboral de l’empresa està comportant una mala gestió del servei al impossibilitar que un equip de professionals pugui consolidar-se en la seva feina d’una manera digna. És per això que, en defensa d’un millor servei per al municipi, i per assolir un treball en dignitat, els treballadors van decidir organitzar-se. No obstant, la resposta de l’empresa no es va fer esperar i ha acomiadat a 2 treballadors que van fer de portaveus del col.lectiu d’empleats de la plantilla, un d’ells promotor de la secció sindical i l’altra secretària de la secció sindical posteriorment. Aquesta darrera, va ser acomiadada després que l’empresa tingués accés a una carta que la treballadora havia dirigit a l’Ajuntament on demanava una reunió per a informar de la mala gestió del servei per part de l’empresa, i de les males condicions laborals que els treballadors pateixen. L’empresa, tot i que havia negat qualsevol possibilitat de diàleg amb la secció sindical en anteriors ocasions, al tenir coneixement de la carta aquesta va acomiadar disciplinàriament a la treballadora.

Malgrat tot, els treballadors no s’han fet enrera i han decidit convocar aturades per a reclamar la readmissió dels companys acomiadats per repressió sindical, el reconeixement de la Secció Sindical de CNT, i una taula reivindicativa que inclou:

– garantia laboral

– fi de la temporalitat laboral

– regularització de les categories professionals

– mesures de seguretat i higiene

Els jardiners de Sant Just Desvern en lluita:per un treball digne!per un servei de qualitat!

CNT-AIT Barcelona