Els manifestants que exigien l ‘excarceració del pres anarquista Amadeu Casellas van aconseguir burlar el dispositiu policial que estrangulava la protesta a la Rambla del Raval conertida en un manifestodrum amb tots els accesos tancats pels mossos d’esquadra i van continuar la  manifestació pel carrer del Carme , aconseguint creuar la Rambla. Els Mossos però van perseguir els manifestants per darrera fins al carrer de Portaferrissa. Finalment en aquest carrer comercial, ple de gent al final d’una tarda de compres, es va produïtr la càrrega policial que va aconseguir dispersar la protesta, segons indicaren els testimonis. Part dels manifestants van córrer cap a la Via Laietana, la van travessar i van ficar-se pels carrers dels barris de la Ribera i de Sant Pere.

Aquesta segona fase de la protesta començà quan feia una estona que els manifestants feien voltes a la rambla del Raval sense poder travessar el cordó ferri muntat pels antiavalots, que ni tan sols deixaven passar els veïns. El mig miler de persones que protestaven contra l’empresonament de Casellas –en vaga de fam des de fa 100 dies– davant la situació van decidir desconvocar la protesta.

Però al sortir de la manifestació van aconseguir reorganitzar-se i es van  retrobar al carrer del Carme, cosa que van aconseguir una part dels participants. Un cop retrobats, s’adreçaren cap a les Rambles, un escenari considerat nefast per la policia per realitzar-hi manifestacions. En veure el moviment, els antiavalots es reorganitzaren per controlar la nova manifestació, però els furgons quedaren aturats pel trànsit i els agents varen haver de baixar i perseguir els manifestants a peu, corrent.