L’orientació sexual i la jerarquia dels gèneres condiciona, i més encara en temps de retallades socials, el nostre nivell de precarietat socioeconòmica. Així, les lesbianes, les transexuals, les dones, les bisexuals, els gais, que es desvien del món heteronormatiu fet per homes blancs heterosexuals, molts cops sobreviuen forçades a invisibilitzar la seva identitat sexual per por a l’acomiadament, l’assetjament, les sancions o la dificultat d’accès al treball assalariat.

Així, ens trobem que aquest col·lectiu en la major part dels casos, són les encarregades de fer les feines curatives, com les dones, especialment les immigrants, i les de prostitució, protagonitzades, en la seva majoria per transexuals i/o dones. Fet que precaritza encara més les seves vides, al ser feines ni tan sols incloses dins del règim de la Seguretat Social.

Altres problemàtiques invisibilitzades en que ens trobem és el rebuig del mercat de treball a les persones amb el virus VIH i les persones immigrants, que es veuen doblement obligades a amagar la seva orientació, primer fugint del seu país i desprès callant a la feina.

No oblidem però que aquest assetjament no neix al treball sinò que comença a la família, i que continua desenvolupant-se a l’escola, als hospitals, a la televisió, als bars i al carrer, fet que crea tota una cultura de discriminació interioritzada que molta gent creu que s’ha superat per l’establiement del negoci consumista que proporciona el que avui anomenem “mercat rosa”, que no és res més que la posada en escena d’uns esteriotips de la cultura LGTB que no es corresponen amb el com som ni en el nostre ideari anticapitalista, feminista i antiautoritari, un exemple d’això, serien els preus abusius i/o la reproducció de rols i certes actituds molt criticables que es donen molt en la major part d’aquests espais.

És per a tot això que des de CNT Catalunya us animen a sortir al carrer i autoorganitzar-vos en el nostre àmbit més proper per combatre i visibilitzar des d’una perspectiva antiautoritària i feminista les discriminacions en l’àmbit laboral i quotidià que se’ns presenten, ja que sinò ho fem nosaltres ningú ho farà per nosaltres.

No deleguem a cap polític la nostra capacitat de decidir i actuar per nosaltres mateixes!

Ara més que mai, autoorganitzem la resposta contra els obstacles que barren la nostra passió per la llibertat!!

CNT Catalunya

P.d. Esteu atentes a les pròximes activitats que realitzarem al nostre espai sobre la discriminació en el treball per l’orientació sexual! Salut i anarquia!

Mira també:
http://www.nodo50.org/cntcatalunya