Jerry Bordeleau
Membre de IWW New York
Dilluns 9 gener 19h
Local FELLA
C / Joaquin Costa, núm 34 baixos

Occupy Wall Street és un moviment nascut a New York al 17 de setembre del 2011. Encara que al principi només es va sumar una petita part de la població de New York, va anar creixent setmana a setmana fins el desallotjament del parc que estaven ocupant.

Aquesta protesta es va expandir pels EUA, arribant fins a cinquanta ciutats i causant finalment una vaga i el tancament del port de Oakland. Entre els seus lemes podem llegir: “nosaltres som el 99%”, el que mostra el deteriorament de la classe treballadora als també Estats Units, com en tot Occident, arran d’aquesta crisi orquestrada per les grans elits en contra dels pobles i els treballadors del món.

En aquesta xerrada podrem conèixer de primera mà com va començar el moviment i, també, com està en l’actualitat, perquè el moviment segueix viu, com va poder observar-se en l’intent d’ocupació del parc fa un parell de setmanes, que es va saldar amb 68 detencions.