La vaga general del 29 de març és ara mateix una resposta necessària de la classe treballadora per mostrar el seu rebuig a la reforma laboral. Les organitzacions CGT, CNT-AIT, CNT-Catalunya, fem extensiva als moviments socials, assemblees de barri i organitzacions sindicals no pactistes la necessitat de participar en aquest rebuig. Així mateix proposem lluitar per un model social alternatiu a l’impost per la classe política, totalment lliurada als plans dels poderosos.

La patronal, després d’anys de conxorxa i pacte social amb els sindicats pactistes, està assolint finalment els seus majors objectius: l’acomiadament lliure i el control absolut de les condicions de treball i dels salaris, intentant remuntar al segle XIX. La classe obrera es va organitzar i va lluitar, pagant un alt cost de centenars d’homes i dones que van sacrificar les seves vides i la seva llibertat per aconseguir millores, que reforma rere reforma ens van robant.

Als múltiples canvis i la mutilació salvatge dels drets laborals dels i les treballadors / es es sumen les contínues polítiques de retallades dels serveis essencials com sanitat i educació, les diverses privatitzacions dels serveis públics i l’entrega absoluta al capital i la Banca dels recursos econòmics, provocant entre les classes més desfavorides diferents formes d’exclusió social que tenen la seva màxima expressió en la desocupació i en els desallotjaments dels habitatges, finalitzant en el grau màxim en la repressió policial i judicial, comptant per això amb la manipulació massiva dels mitjans informatius.

Davant aquest estat de coses, els treballadors sortim al carrer aquest 29 de març per iniciar una campanya de mobilitzacions que ens porti a la retirada immediata de la reforma laboral ia la recuperació dels drets abolits per la mateixa.

Les mesures contingudes en el Reial decret retallen les condicions de tots els i les treballadors / es, tant d’empreses públiques com privades i dissenyen un futur per als més joves que només ofereix atur, precarietat i absoluta submissió i dependència davant el patró, convertint-lo en amo i senyor de les condicions laborals, dels salaris i de l’estabilitat en l’ocupació.

La societat camina a passos de gegant i es consolida amb aquesta reforma en un model de relacions laborals totalment desregularitzat, on ningú controla els excessos de la patronal i on la inestabilitat en els llocs de treball condueix de manera irrevocable a l’exclusió, a la marginalitat social ia la pobresa. El model social capitalista i de consum, imposat pels poders econòmics i per una classe política esquitxada fins al moll per la corrupció, està convertint als i les treballadors / es en gairebé esclaus.

La VAGA GENERALy la mobilització contínua són l’únic camí que li queda a la classe treballadora per salvaguardar les seves conquestes, avui greument amenaçades. El 29 de març, vam començar una mobilització que culminarà en noves jornades de vaga i en quantes accions creem necessàries per aconseguir la derogació d’aquest autèntic atemptat a la classe obrera. Per a això, avui més que mai es fa necessari trencar amb els mecanismes de subjugació perpetrats per l’estat en el món del treball. L’actual sistema de representació sindical ha desmobilitzat la classe treballadora, les polítiques sindicals de les dues centrals neocorporativistes ens han induït a una situació insòlita. Per això, considerem una condició necessària la potenciació d’òrgans legítims de la classe treballadora com són les seccions sindicals. Pel repartiment del treball i de la riquesa.

VISCA LA VAGA GENERAL!

CNT-AIT – FEDERACIÓ LOCAL DE BARCELONA

CGT – FEDERACIÓ LOCAL DE BARCELONA

CNT-CATALUNYA

Piquet Central

12.00 h. Plaça Catalunya/Portal de l’Àngel

Manifestació

16.30 h. Jardinets de Gràcia.