El passat dijous 13 de juny una assemblea convocada per la secció sindical de la CNT a la residència Casa de les Monges va revocar la delegada de persona d’UGT, Eva Gimeno Cercos, per 15 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions. La plantilla la conformen 36 treballadores de les quals 24 estan afiliades a la CNT  i la delegada d’UGT fa més de quatre anys que està en el càrrec. La revocació es va realitzar per les següents causes:

– No ha realitzat cap funció sindical d’ajuda, assessorament i recolzament a les treballadores.

– Ha sigut testimoni en diversos judicis en contra de les treballadores de la Residència Casa de les Monges.

– Ha firmat la rebaixa salarial presentada per l’empresa.

-Representa menys a les treballadores que a l’empresa.

-És la directora de l’empresa.

L’any passat ja s’havia contemplat la possiblitat de revocar-la, però al final es va deixar córrer, ja que mitjançant la Vaga Indefinidida i diverses manifestacions i concentracions, es va aturar la mesura de baixada de salaris, que es pagués la paga de nadal i una via de diàleg entre la secció i els administradors de l’empresa, Eva Maria Noales Tintoré i Francesc Mauri Codina.

Aquesta vegada els administradors i els seus advocats han rebutjat totes les propostes d’estalvi de la secció i el sindicat, que anaven encaminats a reduïr els gastos comuns d’electricitat, aigua,etc, que la baixada de salaris afectés els administradors i alts càrrecs, ja que hi ha una gran diferència entre els sous precaris  de les treballadores,  i els alts salaris dels administradors i  càrrecs superiors de la residència. La mala situació econòmica de l’empresa no es deu a l’IPC ni als minsos salaris de les treballadores, sinó a la mala gestió dels administradors.

La direcció de l’empresa ha aplicat la mesura unilateralment amb el vist-i-plau de la exdelegada de la UGT, que tinguin per segur els administradors, que desde la secció i el sindicat no ens quedarem de braços plegats i que intentarem frenar la mesura. En breu informarem de les pròximes mobilitzacions.

Sabem per algunes treballadores d’altres residències que han passat pel sindicat, que el cas de la Residència “Casa de les Monges” no és l’únic i que en aquest sector les treballadores pateixen una gran precarietat laboral: baixos sous, hores extres, falta de personal, material inadequat, hores no pagades, cobraments aplaçats,etc. Si que la residència “Casa de les Monges” és l’única que ha realitzat una Vaga indefinida, i que aquesta va aconseguir parar la mesura de baixada de salaris. Estem segurs que si més treballadores s’organitzessin i  reclamessin el que els hi pertoca, més complicat ho tindrien els empresaris per continuar fent el volen. És per això, que fem una crida a les treballadores a organitzar-se o almenys a informar-se sobre els seus drets i com aconseguir millores, abans que sigui massa tard. El sindicat ha de servir com a eina de prevenció, si calles i aguantes les conseqüències són pitjors i el marge de maniobra és molt baix quan ja t’han acomiadat o portes mesos sense cobrar.

Més informació:

http://cntsabadell.wordpress.com/tag/residencia-casa-de-les-monges/

monges