CNT Barcelona:Ruta Històrica “El poble en armes a Barcelona”

Recorregut en què reviurem la victòria del poble barceloní davant l’exèrcit revoltat.

cnt ruta

El 19 de Juliol de 1936, els militars feixistes de l’exèrcit sublevat de Franco, van sortir als carrers de Barcelona a fer efectiu el cop d’Estat al govern de la República i de Catalunya, per imposar la seva dictadura militar i feixista.

Ells pensaven que seria molt senzill, un passeig, que sortirien de les casernes, els 9000 militars de la guarnició de Barcelona, amb els seus fusells, metralletes i canons, i que la gent sortiria atemorida, no trobarien més resistència que uns quants guàrdies d’assalt que desistirien en veure la superioritat militar; qui anava a imaginar que uns quants obrers i obreres, organitzats, sense gaire armes però preparats i amb un esperit revolucionari, farien front a aquest atac militar i derrotarien el cop d’estat als carrers de Barcelona el mateix 20 de juliol? NINGÚ, ningú més que aquelles persones que es van organitzar, que estaven preparades i que tenien les ganes i el convenciment que triomfés l’esperada revolució social. I no només aturar el cop per restablir el poder de la República i la Generalitat, sinó per imposar un nou ordre social, una revolució que acabés amb l’explotació capitalista i possés les bases d’un món lliure i igualitari per tothom.

Doncs el pròxim 19 de Juliol, es compleix el 77 aniversari d’aquesta efemèride i per això volem fer una ruta històrica pels carrers de Barcelona revivint aquell dia de lluita, concretament al casc antic, on recorrerem diferents punts significatius del conflicte revolucionari, així com es farà una petita explicació del per què del cop d’estat, el per què de la contraofensiva revolucionaria, de com unes quantes persones, obreres, humils, organitzades en comités de defensa de barri de la CNT i també d’altres ideologies van poder aturar a 9000 militars de Barcelona, i després van marxar en columnes a alliberar Catalunya, València i l’Aragó fins casi Saragossa, es a dir, de com el poble quan es consciencia, quan s’organitza i quan vol, ho pot tot, que juntes ho podem TOT.

Aquest 19 de Juliol de 2013, a les 17h a la confluència dels carrers Ronda Sant Pau amb Ronda Sant Antoni, metro Sant Antoni.

Salut i revolució!

CNT de Tarragona:

Per motiu del 77 aniversari de la revolució social del 1936, el proper dissabte 20 de juliol, a les 18:30h, l’historiador i autor de diversos llibres Agustí Guillamon, realitzarà una xerrada al local de la CNT de Tarragona (C/ Cardenal Cervantes 18), amb el títol: Els comitès de defensa de la CNT de 1933 a 1938 a Barcelona, de la preparació per la revolució a la guerra civil.

cartell xerrada guillamon