Des de la redacció del periòdic Solidaridad Obrera ens plau poder presentar un projecte per a fomentar el debat i la formació sobre aspectes de rabiosa actualitat social, política o econòmica. El proper dissabte 26 d’octubre s’iniciarà un cicle de debats amb aquest objectiu, uns debats que periòdicament seran anunciats amb antelació a cada número de “la soli” i que, un cop hagin tingut lloc, seran reproduïts a les pàgines del periòdic confederal.

Som de la opinió que, en l’actual context històric que vivim, la classe treballadora no pot viure desinformada sobre tot allò que ens envolta i està passant.

Alhora som del parer que cal confrontar idees en el terreny del debat públic, contribuint d’aquesta manera a la formació de l’afiliació de la CNT, però també de la militància d’altres organitzacions que aspiren també a transformar la nostra societat.

En aquest sentit, hem cregut que calia posar com a primer element a debatre el de la independència de Catalunya. No obstant, des del sí de “la soli” no hem volgut organitzar un debat entorn “a favor o en contra” d’aquest fet. Volem anar més enllà, i ens fem la pregunta “Quin model social, econòmic i polític tindria” aquesta hipotètica Catalunya independent. Fruït del debat, cada persona ja tindrà més elements per a conformar-se una postura sobre aquest fet.

Per assolir aquest objectiu hem volgut comptar amb ponents de primer ordre, que puguin donar un contingut de pes al debat i fer-lo d’aquesta manera el més enriquidor possible. Des de “la soli” tenim el plaer de presentar en aquest primer debat a Isabel Vallet de CUP-AE, Joan Tardà de ERC i a Just Casas de CNT.

En acabar el debat, hi haurà un refrigeri i pica-pica a disposició dels assistents al debat per a continuar l’acte en una tertúlia ja més informal i distesa.

Des de les pàgines de “Solidaridad Obrera” volem agrair als ponents la seva predisposició i volem convidar a tota l’afiliació dels sindicats de CNT i ciutadania en general a participar de l’acte fent del debat un dels eixos del moviment obrer a Catalunya.

PONENTS

Isabel Vallet

Llicenciada en Dret i graduada de màster en dret penal i Administració Pública. Des del 18 de març de 2013 forma part del Secretariat Nacional de la CUP. El 25 de maig de 2013 la CUP anuncià oficialment que Vallet prendria el relleu a Georgina Rieradevall com a diputada al Parlament de Catalunya.

Joan Tardà

Llicenciat en Filosofia i Lletres, és catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes a l’institut d’ensenyament secundari Esteve Terradas. Ha estat regidor de l’Ajuntament de Cornellà del Llobregat i diputat per la província de Barcelona del Grup Mixt.

Just Casas

Historiador i professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània, de l’Àrea d’Història Contemporània de la Universitat Autoǹoma de Barcelona (UAB) i  membre de CNT Terrassa i del Centre d’Estudis VFrancesc Sàbat.

QUIN MODEL SOCIAL, ECONÒMIC I POLÍTIC TINDRIA LA CATALUNYA INDEPENDENT?

Dissabte 26 d’Octubre a les 18h


A partir de les 20.30 hi haurà pica-pica


CNT Terrassa · C/St. Marian, 223

http://soliobrera.cnt.es