El Sindicat CNT de Sabadell va organitzar una xerrada sobre l’ anarquista i feminista sabadellenca al casal Pere Quart.

Una cinquantena de persones van assistir a escoltar la vida de l’ anarquista Teresa Claramunt explicada per la doctora en història Laura Vicente.

la foto 2 teres1
Abans de la xerrada, Sònia Turón, de la comissió de la recuperació de la memòria històrica de la CNT va fer una introducció explicant la importancia de la recuperació de la memòria històrica de l’ anarquisme així com animar a reafirmar-nos amb la nostra ideología.

Amb el repàs de la biografía de Teresa Claramunt, es poden entendre aspectes de la època en la que va viure, que amb una vida de treball, lluita, repressió i exili, no va deixar mai de lluitar en favor de la organització dels obrers i obreres, així com la defensa de la dignitat de les dones, cosa que la va convertir en una pionera del feminisme a Catalunya i a l’estat espanyol.

El sindicat de Sabadell, va expressar que l’ objectiu  d’aquestes xerrades és rescatar de l’ oblit les figures lluitadores anarquistes, denunciar el silenci o manipulació de la història que tant la dictadura com la democràcia han dut a terme.
També considera important denunciar i no permetre la seva utilització interessada de com el cas de l’ anarquista expropiador Salvador Puig Antich o del cenetista Salvador Seguí, el noi del Sucre, presentats molt sovint per partits polítics com a defensors de la democràcia parlamentària o com a patriotes, coses que ells, com anarquistes despreciaven.

Deixa un comentari