El passat dissabte 27 de Juny van començar les jornades llibertàries a Sabadell.

 

A les 12h es va fer un recorregut històric pel Sabadell Reaccionari per conèixer que a la nostra ciutat hi ha estàtues d’ alcaldes feixistes com Josep Ma Marcet i Coll, o de Sallarès i Pla, industrial del tèxtil que va lluitar contra la jornada de 8 hores, o de Sardà i Salvany, capellà integrista cristià i fundador de l’ academia Catòlica, situada avui al Carrer Sant Joan.

A l’ hora de dinar es va fer una paella solidària amb els imputats de la Vaga general del 29S del 2012 a qui l’ anterior ajuntament demanava quasi bé 10000€.
A la tarda, l’ advocat Benet Salellas ens va parlar de la reforma legislativa que entra en vigor el proper 1 de Juliol, amb la llei mordassa i la reforma del codi penal, canvis que suposen entre altres coses la implantació de la presó permanent revisable (cadena perpètua) o una major facilitat per acusar de terrorisme, aquesta reforma és un pas més de l’ estat per reforçar la repressió contra els moviments socials i contra l’ anarquisme.

 

També es va parlar sobre la operació Pandora i Piñata, on s’ empresona a més de 15 persones per terrorisme sense cap prova concreta contra ningú, perseguint a anarquistes actius políticament.

 

El dissabte 4 de Juliol segueixen les jornades llibertàries amb la realització d’ un mural infantil al Sindicat, un Vermut i la emissió del documental Vencidxs, que vol recuperar la memòria dels vençuts i vençudes de la guerra civil Espanyola. (Al Casal Pere Quart)

Deixa un comentari