El jutjat social número 1 de de Sabadell ha sentenciat que l’Ajuntament de Cerdanyola tenia contractats de forma irregular com a mínim menys sis treballadors al Servei de Treball i Promoció Econòmica de Can Serraparera. Les antiguitats d’aquests treballadors a l’Ajuntament, que han encadenat diversos contractes temporals, van dels 7 als 11 anys. 

La secció sindical de CNT a l’Ajuntament de Cerdanyola, després d’intentar dialogar amb el govern municipal, va interposar una demanda al jutjat de Sabadell i ara la jutgessa els dona la raó. 

La sentència afirma que la contractació temporal era irregular i considera els treballadors indefinits i reconeix  també que la categoria dels demanadants es de tècnics superiors i no tecnics mitjos tal i com defensava l’ Ajuntament. 

La sentència dona la raó als treballadors de CNT de Can Serraparera que van demandar al consistori.  

Precisament el Ple del mes de gener de l’ Ajuntament de Cerdanyola té previst aprovar una nova relació de llocs de treball (RLT) on, segons els demandants, el consistori pretén rebaixar les categories d’ alguns treballadors de Can Serraparera, fet que és contrari a la sentència.  

Des de CNT hem constatat que la temporalitat en la contractació de treballadors de promoció econòmica als ajuntaments és una pràctica habitual, ja que normalment son llocs de feina estructurals, per la qual cosa la contractació temporal suposa un frau de llei.  

Can Serraparera és la secció de l’Ajuntament que es dedica a ajudar a les persones en situació d’atur a la recerca de feina, així com a fomentar l’ activitat econòmica i l’emprenedoria de la ciutat de Cerdanyola i les del voltant. 

Per a la CNT és important que aquesta sentència aturi l’aprovació de la RLT, que en definitiva suposa una retallada del servei, ja que pretén reduir dràsticament el nombre de tècnics superiors reconeguts que es dediquen a aquesta tasca fonamental pel benestar de la població de Cerdanyola. 

Deixa un comentari