Després de mesos donant llargues, la única oferta que ha fet l’empresa és l’acomiadament

Aquest conflicte és un cas típic i tòpic del que estem veient cada vegada amb més freqüència al Sindicat: una treballadora de la neteja a qui al mes d’octubre li rebaixen el salari a la meitat “de mutu acord”. Aquest acord, signat sota la sempre present amenaça de la possible pèrdua de la feina, en un moment on l’atur torna a mossegar amb força.

En Josep, el gerent d’aquesta petita empresa de neteja de Sabadell amb seu al carrer Abat Escarré, va fer com tant d’altres empresaris, grans o petits: empitjorar les condicions d’una de les seves treballadores quan li va convenir. Sense poder recórrer a la llei, com acostuma a passar, la treballadora va buscar l’ajuda d’un sindicat, com no acostuma a passar. Després de mesos intentant arribar a un acord que compensés la pèrdua econòmica que l’empresa li havia provocat, l’empresa en cap moment va oferir res, més enllà de bones paraules i la plorera de sempre de petit empresari. Al final, arriba la oferta de l’empresa: pactar l’acomiadament. Com acostuma a passar, les empreses mai tenen diners, excepte quan han d’acomiadar una treballadora sindicada.

Davant d’aquesta situació, el Sindicat ha iniciat conflicte amb l’empresa Neteges RC, S.L., per tal d’aconseguir les reivindicacions mínimes que portem plantejant des del novembre passat:

  • Augmentar la jornada de la treballadora a temps complert, tal i com era la seva situació contractual fins a la rebaixa de jornada
  • Abonament de la prestació que hauria pogut percebre la treballadora, si l’empresa hagués procedit a fer una modificació substancial de condicions, i no un “acord”.

El Sindicat durà a terme totes les accions legals i sindicals que estimi oportunes, per tal d’arribar a un acord que garanteixi unes bons condicions laborals de la treballadora a l’empresa.

Deixa un comentari