Fa pocs dies vam anunciar els actes que aquest any organitza l’anarcosindicalisme català a Barcelona. Segurament molta gent pensarà que el Primer de maig és només un altre festiu més marcat al calendari, per això volem recordar els orígens d’aquesta data i el motiu de realitzar-la a les tres xemeneies de l’antiga elèctrica La Canadenca.

Els anarquistes de Chicago, assassinats per la burgesia l’11 de novembre de 1887, arran de la radicalització de la vaga general de l’1 de maig de 1886 en favor de les 8 hores i els successos d’Haymarket del 4 de maig:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WgPmDBCQfwE&feature=related]

Un excel·lent llibre realitzat per en Carles Sanz, historiador membre de la FELLA i de l’Ateneu Enciclopèdic Popular. Sobre la Vaga de la Canadenca vegis pp. 49-54… Bé, de fet, tot el llibre és molt interessant per descobrir part de la nostra genealogia de lluita contra l’explotació (clicka la portada per veure el PDF gratuït de l’editorial lliure i autogestionària Edicions Anomia)

Figueres