El pròxim 12 d’octubre, el partit d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat un concert a Sabadell amb les actuacions dels grups neonazis Brigada 1238 i Para Bellum per celebrar el Dia de la Hispanitat, és a dir el dia del descobriment d’Amèrica i l’inici de l’extermini dels pobles indígenes. Els organitzadors no han donat a conèixer el lloc de l’acte, “per mesures de seguretat”, aquest es revelarà durant l’acte feixista que es realitza cada any a Montjuic. Sembla ser que el concert podria tenir lloc a la sala Kon-Fusion, situada a la Zona Hermètica i on l’any passat ja es van aplegar 250 caps rapats vinguts d’arreu de l’estat, i on van tocar els grups neonazis Batallón de Castigo i Más que Palabras.

Desde la CNT de Sabadell tot i que no volem sembrar la alarma, si que fem una crida als militants de les organitzacions anticapitalistes de la ciutat per reforçar les mesures de seguretat durant el 12 d’octubre, especialment a les seus dels sindicats combatius, Centres Socials Ocupats, Ateneu Llibertari, Casal Independentista, etc.

D’altre banda considerem que la millor manera de combatre el feixisme és autorganitzar-nos al marge de les institucions i partits polítics institucionals. Assebentant-nos d’on viu aquell veí neonazi i realitzant campanyes públiques de denúncia, combatent el feixisme en el nostre dia a dia: als instituts, centres de treball, al carrer,etc i educant els nostres fills en els valors de la llibertat i la justícia social. Pensem que és hipòcrita denunciar la repressió de la policia quan ens toca a nosaltres, com el cas Núria Portulas, o els últims episodis repressius com la detenció del raper Pablo Hassel o la detenció dels companys que participaven a la concentració del 15-M davant el parlament; i després demanar a la policia que persegueixi els grups neonazis. Per a nosaltres la policia ni està ni estarà al servei del poble, sinó de l’estat i el capital o de les burocràcies dirigents.

Tampoc hem de demanar res a l’esquerra institucional, que pot denunciar els actes neonazis, però que anteriorment quan estava al Govern de la Generalitat, callava sobre les precàries condicions en què es trobaven els immigrants presos als CIES o sobre les estranyes morts en aquests, de la mateixa manera que perseguien als moviments socials contestataris. Perquè el feixisme no és únicament Josep Anglada, PxC o els grupuscles neonazis, sinó també el nostre comportament al dia a dia i la persecució de les institucions i partits sobre els immigrants il·legals i les batudes policials sobre aquests.

Dimecres 12 d’octubre a les 16h davant l’Ajuntament, manifestació antifeixista!

Contra el feixisme i tota autoritat.

CNT-AIT.