El 11 de novembre de 1887 van ser executats els sindicalistes i anarquistes George Engel, August Spies, Adolf Fischer, Albert Parsons, mentre que el també condemnat, Louis Lingg es va suicidar abans del crim d’estat perpetuat per la democràcia ianqui. Van ser condemnats en el marc de les mobilitzacions en favor de la jornada de 8 hores del maig de 1886, l’origen de la celebració del primer de maig. Altres companys van ser empresonats. El judici va ser una farsa.

A dia d’avui, 124 anys després de la seva mort a mans del capitalisme liberal-democràtic, des de la CNT-AIT de Sabadell oferim el nostre record vers aquests lluitadors que van sacrificar la seva vida a favor d’una societat més justa i que pensàven que una societat autogestionària i sense jerarquies era l’ideal pel qual s’havia de lluitar. La seva memòria encara està present en les nostres lluites actuals!

Més informació sobre el màrtirs de Chicago  en aquest enllaç (escrits d’en Ricardo Mella).